Túl sok kávé jeleit

Bár semmi olyan, mint egy jó csésze o ‘joe, túl sok jó lehet rossz. Éppen ezért fontos észrevenni, mikor a koffein túlzottan megindult. Ez igaz, függetlenül attól, hogy milyen kávéitalos lehet. Függetlenül attól, hogy rendszerint egy csésze van reggel, vagy két csésze, amikor egy délutáni szünetet tart, tudva, hogy túl sok az a jele, hogy segítsen megakadályozni a betegedést.

A Mayo Clinic szerint a mérsékelt kávéfogyasztás napi két-négy rendszeres csésze. Ez 200-300 mg koffeint tartalmaz. Ha sok kávét fogyaszt az egész nap folyamán, továbbra is a kívánt hatása lesz a központi idegrendszer felkavarására és ébresztésre. Továbbra is növeli a koncentrálási képességét. Ha azonban két-négy csésze kávét meghalad egy nap, akkor elkezdi a neurológiai hullámvasút vezetését.

Ha 500 mg koffeint visz be – öt és hat csésze között – azonnal megjelenik a hatása. Ideges és ideges leszel. A szívverése növekedni fog, és izzadhat. A szokásosnál is kicsit gyorsabban beszélsz. A gyomra ideges lesz. Előfordulhat, hogy ingerlékenységet okoz az emberekkel szemben, és a cselekvés kiemelkedik. Még akkor is előfordulhat, hogy izomgörcsökkel jár, ha valóban túllépte. Ezeket a jeleket az intenzív fáradtság követheti, mivel a koffein elhasználódik.

Ha túl sok kávét fogyaszt az idő múlásával, megváltoztatja a szervezet működését. Felismerheti ezeket a jeleket, és ennek megfelelően beállíthatja a bevitelt. Ha álmatlanságod, nyugtalanságod és összességében csökkent energia van, például túl sok kávét inni. Az “Encyclopedia of Natural Medicine” idéz egy tanulmányt a Erlangen-Nürnberg Egyetem Farmakológiai Intézetében, Erlangen, Németországban, ahol a kutatók az egerek koffeint táplálták, és minden héten hat hét alatt úsztak. Bár a kávé ismert, hogy növeli az energiát, idővel az egerek kevésbé tudtak úszni, mint a vizsgálat kezdetén.

A kávé visszaszorítása, ha túl sokat eszel, kellemetlen lehet. Tünetei leggyakrabban fejfájást és fáradtságot jelentenek. Ön is tapasztalhatja az idegesség, a székrekedés és az általános érzés, hogy lelassul, mint a normális. Ennek az az oka, hogy a koffein, amely az agyi neuronjait gyorsan lőtték le, mostanra csökkent vagy hiányzik. Mint a levágás, vagy a szünet minden gyógyszer, akkor megy keresztül egy visszavonási időszak. Legalább egy-két hétig kellene tartania a NaturalNews.com szerint. Ezután vissza fog térni a normális érzéshez – vagy legalábbis azt a módot, amit a koffein függőség kialakulása előtt tett.

Mennyi

Azonnali hatások

Hosszú távú hatások

Visszalépés vagy kilépés