Túl sok joghurt rossz a nők számára?

Noha néha nehéz meghatározni, hogy mennyi “túl sok” egy bizonyos táplálékból, egészségesebb a változatos étrendet követni, mint egy bizonyos táplálék- vagy táplálékfajtára. A túl sok joghurt étkezése egészségügyi kockázattal jár, de néhány tudományos tanulmány kimutatta, hogy sok joghurt fogyasztása hasznos lehet a nők számára.

Az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma szerint egy 8 uncia tároló sima, teljes zsírtartalmú joghurt 140 kalóriát, 8 gramm fehérjét, 7,5 gramm zsírt és 11 gramm szénhidrátot tartalmaz természetesen előforduló cukor formájában. Ugyanolyan mennyiségű sima jogtalan joghurt 130 kalóriát, 13 gramm fehérjét, 0,5 gramm zsírt és 17,5 gramm szénhidrátot tartalmaz cukorból. A gyümölcsízesítésű, alacsony zsírtartalmú joghurt mindkét kalóriában és cukorban magasabb, némelyik hozzáadott cukrot, 225 kalóriával, 9 gramm fehérjével, 2,6 gramm zsírral és 42 gramm szénsavas cukorral 8 uncia tárolóban.

Ha sok joghurtot eszel, naponta két és három konténer között, akkor napi több mint 500 kalóriát és közel 100 gramm cukrot is hozzáadhat a táplálékhoz – olyan kombináció, amely nem kívánt súlygyarapodáshoz vezethet és Romlott a szív egészségét. A nők magasabb kockázatot jelenthetnek a kardiovaszkuláris eseményekre, ha nagy mennyiségű teljes zsírtartalmú joghurtot fogyasztanak. Nyolc uncia teljes tej joghurt tartalmaz közel 5 gramm telített zsírt. Az American Heart Association azt javasolja, hogy a felnőttek a telített zsírfelhasználást legfeljebb a kalória 7 százalékára korlátozzák, mivel a telített zsír a vér koleszterinszintjét és a szívroham, agyvérzés vagy egyéb szívbetegségek kockázatát okozhatja. A joghurtban megtalálható és laktózból előállított cukrotípusú galaktóz szintén potenciálisan kötődik a petefészekrákhoz, az Orvosok Bizottsága a felelős gyógyászatban.

Azok a nők, akik megpróbálják elveszíteni vagy fenntartani a súlyukat, nagyobb sikert érhetnek el, ha sok joghurt eszik, a lehetséges egészségügyi kockázatok ellenére. Egy 2005-ben közzétett tanulmány szerint a 12 hetes “joghurt táplálékot” követő felnőttek, akik napi kalóriát csökkentettek, és normál ételeket helyettesíttek joghurttel, jelentősen elvesztették a testzsírt és kevesebb izomot Mint az ellenőrző diéta alanyai. Egy másik, 2012-ben közzétett, “Epidemiológiai Évkönyvek” című tanulmányában a joghurtfogyasztás hosszú távon fordítottan kapcsolódik a súlygyarapodáshoz és a derékkörhöz mind a férfiak, mind a nők számára.

Három vagy négy adag joghurt naponta nagyon eltérő módon befolyásolhatja, mint más nőt. Sok tényező van az általános egészségi állapot meghatározásához, beleértve az életkorát, súlyát, genetikáját, a fizikai aktivitás szintjét és a többi ételt. A Harvard Egyetem egészségügyi kutatói azonban azt ajánlják, hogy a nők csak napi két adagra korlátozzák a tejfogyasztásukat, mivel a tejtermékek potenciális kockázata – beleértve a petefészekrákhoz való kötődést is – meghaladhatja a potenciális előnyöket. Mielőtt jelentős változtatásokat hajtana végre étkezési tervében, beszélje meg orvosával.

Tápanyag-információ

Egészségügyi kockázatok

Joghurt és súly

Joghurt és te