Titán vs. turmalin lapos vasalók

A nők évszázadok óta küzdöttek a göndör hajukon, de az első szabadalmaztatott lapos vasat 1909-ben Isaac K. Shero-nak nevezték el. A vasalók sokféle anyagból készültek, leginkább kerámiával. Újabban a gyártók elkezdték használni a titánt, a fémet és a turmalinot, egy kristályt, hogy megőrizzék a hajat fényes és egészséges, valamint egyenesen.

Fűtés

Mind a turmalin, mind a titán lapos vasalók gyorsan melegednek, de a titán anyag egyenletesebben hevül, hideg foltok nélkül. A titán megtartja a hőhatást is, így gyorsabb megmunkálást tesz lehetővé.

Ragyog

A turmalin természetesen negatív ionokat termel, ha fűtött, és a negatív ionok és a távoli infravörös sugarak segítik a hajat károsodás nélkül. A kerámia negatív ionokat is termel, ezért a titánt gyakran kerámiával kombinálják.

Tartósság

A titán olyan erős, mint az acél, és nem rozsdás. A turmalin egy drágakő, és gyorsabban viselhető, mint a titán. Mindkét anyagot földre leeresztik és a lapos vaslemezekbe infúrtatják, ezért az anyagokkal ellátott vasalók nagy része nano-titán vagy nano-turmalin.

Hatékonyság

A turmalin jól illeszkedik a legtöbb haj kiegyenesítéséhez, de a titán a legkönnyebben hajlékony hajat választja. Mindkettő sokkal jobban működik, hogy hosszabb ideig tartsa a hajat, mint a kerámia vagy az alumíniumlemez.

Költség

A költségek gyártótól függően változnak, de turmalin, titán vagy mindkettő hozzáadása sík vashoz határozottan költségesebbé teszi a készüléket, mint a kerámia vasalók. Sokan akár turmalin vagy titán kiskereskedelemben 70 dollártól 180 dollárig, a közzététel időpontjától kezdve.