Természetes kullancs eltávolító gyerekeknek

Míg a kémiai alapú kullancsokat, például a DEET-t, a pikaradint és a permetrint tartalmazó készítményeket az Egyesült Államokban engedélyezték, az ilyen szintetikus termékek potenciális mellékhatásai miatt egyes szülők arra ösztönözték, hogy természetes alternatívát keressenek a gyermekek védelméről Kullancscsípés. Az egyik ilyen repesztő a citrom eukaliptuszolaj. Ezzel a természetesen előforduló olajjal számos kereskedelmi termék áll rendelkezésre, és bizonyos korlátozásokkal hasznos a gyermekek kullancsokkal szembeni védelmében.

Történelem

A Környezetvédelmi Ügynökség által biopeszticid-visszataszítónak minősített citromsavas eukaliptusz olajat először 1948-ban bejegyezték a szövetségi kormánynak rovarirtó és miticidként. A citrom eukaliptusz olajat spricinekben, liofilizátumokban és egyéb készítményekben széles spektrumú rovarriasztóként találják mind gyermekek, mind felnőttek számára.

Hatóanyag

A citrom eukaliptuszolajat tartalmazó termékek általában a hatóanyag 10-40% -át, a p-mentán-3,8-diolt vagy a természetben előforduló vegyi anyagot tartalmazzák. Az olajkivonatot tartalmazó hulladéktesztben a PMD-t szintetikusan is előállítják, és gyakran használják a természetes olaj helyett.

Hatékonyság

A Connect Management-kezelési kézikönyve szerint a citrom eukaliptuszolajat tartalmazó készítmények olyan hatékonyak, mint a DEET alacsony koncentrációit tartalmazó készítmények. A Picaridin.info weboldal szerint a 30 százalékos citrom eukaliptuszolaj elleni védőoltás megközelítőleg ugyanolyan szintű védelmet nyújt, mint a DEET 10-15 százalékos előkészítése, és ez a leghatékonyabb gyógynövény-visszataszító.

Biztonság

Az Connecticut Mezőgazdasági Kísérleti Állomás Tick kezelési kézikönyve szerint a Környezetvédelmi Ügynökség felismeri a citrom eukaliptuszolajat, mind a felnőttek, mind a gyermekek számára biztonságos, alacsony toxicitást mutatva. A Betegségek Ellenőrzési és Megelőzési Központja azonban azt javasolja, hogy ne használja a terméket 3 év alatti gyermekeknél.

Alkalmazás

3 éves vagy annál idősebb gyermekeknél 10-40 százalékos citrom eukaliptusz olajat használjon közvetlenül a bőrre. Az olajkészítményt az expozícióval ellátott ruhára is fel kell használni. Mivel a citromsavas eukaliptusz olajjal szembeni irritáló hatású anyagok irritálják a szemet, a Környezetvédelmi Ügynökség azt tanácsolja, hogy ne alkalmazza a citrom eukaliptusz olaj repellenseket a szemek, vagy a kisgyermekek arcán vagy kezén.