Térd stabilizáló gyakorlatok

Függetlenül attól, hogy te sportoló vagy fitness rajongó vagy csak egy szabályos Joe, a térd sérülései megakadályozzák a cselekvést és a padra helyezést. A térdére vonatkozó stabil stabilitási program segít megelőzni a sérüléseket és optimalizálni a térd funkcióját és teljesítményét. Az erő és rugalmasság egyensúlya kulcsfontosságú a stabil, egészséges térdízületekhez.

A közös lazaság megelőzése

A jóga fitnesz tevékenységként való népszerűsége és a Cirque du Soleil mint a szórakoztatás egyik formája arra ösztönözte az embereket, hogy torzulásokká váljanak. És bár bizonyos rugalmasság kívánatos, a túlzott rugalmasság közös lazasághoz vezet, a közös lazaság okozza az instabilitást és az instabilitás sérüléseket okozhat. Valójában, míg az oktatók egykor úgy vélték, hogy a statikus nyújtás az atlétikus bemelegítés lényeges része, sok edző azt találta, hogy ez a fajta előtti esemény rugalmassági képzés valóban gyengíti az izmokat, ami akadályozhatja a teljesítményt. A statikus szakaszok olyan szakaszok, amelyek leghosszabb hosszában 20-30 másodpercig tartanak. Annak ellenére, hogy az izomhosszúságot növelik, az erõsség nélküli hossz sérüléshez vezethet. A Vern Gambetta sportoló orvos szakértője azt javasolja, hogy a sztatikus nyújtást csak a tevékenység után kell végrehajtani, és a rugalmasságnak ki kell egyensúlyoznia az edzések erejével.

Adductor Strength a térd térstabilitásához

A középső térdét támogató izmok instabilitása olyan fájdalmas és gyengeséges sérülésekre fogékony, mint egy ACL könny. A probléma megoldásához a túlsúlyos típusú túlfeszítés megfelelő duzzadó vagy belső combfeszítés nélkül is hozzájárulhat. Annak érdekében, hogy megerõsödjön a combod combcsavarjai, feküdjön az oldaladon az alsó lábaddal. Hajlítsa a felső térdét, és helyezze a lábát a padlóra az alsó lábszár előtt. Inhaláljon felkészülni. A kilégzéskor nyomja be a belső combját, és emelje fel az alsó lábat a padlóról. Végezzen három sorozatot 15 ismétléssel mindegyik lábon. Ha van egy pár boka súlya, akkor három 12 ismétlésből álljon.

Hamstring erősség a kiegyensúlyozott térdfeszüléshez

Sokan izmos egyensúlyhiány áll fenn a combcsont és a csontgyűrű között. Hamstring gyengeség a kár számos oka. A nyakcsigolyák felelősek a lábszárnyításért, míg a quadriceps felelős a lábkiemelésért. Állapodás esetén a gyenge lábszárnyok túljuthatnak a hiperextendhez, és megsérülhetnek. A stabilitási golyó hamstring híd elősegíti az egyensúlyt és a propriocepciót, miközben megerõsíti a nyakkendõ izmokat. A Proprioception utal a testhelyzetre vonatkozó térbeli tudatosságára. Számos térd sérülést okoz a csillapított propriocepció. A híd lebonyolításához térjen vissza a térdre, és a lábad a stabilitási labdán, csípő szélessége mellett. Emelje fel minden csigolyát a szőnyegen, amíg a gerinc hídpozícióban van. A hídban maradjon, amikor egyenesre hajlítja és meggörbíti a lábait nyolc ismétléssel, és lehetővé teszi a labda görgetését. Végezzen három készletet.

Legyőrzés

A lábszárnyak, amelyek a láb külső oldalán helyezkednek el, közvetetten befolyásolják a térd stabilitását. A gyenge emberrablók IT Band szindrómához vezethetnek, ami fájdalmat okoz a lábszár oldalán. Ez a fájdalom megváltoztathatja az atléta járását, ami rossz formához vezethet. Ha az alak meg van sérülve, sérülések fordulhatnak elő: Az elrablók megerősítése az egyik oldalán feküdjön, az alsó lábszárak hajlítva, a felső láb pedig egyenesen. A felső térd egyenesen előrefelé nézzen, lábával párhuzamosan a padlóval, emelje fel a lábát a csípőmagasságra. Csinálj három 15 ismétlést. Ha bokacsomagot ad hozzá, akkor 12 ismétlésből három készletet.

A Vastus Medialis

A vastusz medialus a quadriceps izom legalacsonyabb része. Felelős a leghosszabbítás utolsó 10 százalékában. Mivel a vastusz lateralis és a rectus femoris gyakran erősebb, mint a medialis, az izom erősödése nem okozhatja a térd nyomon követését, fájdalmat és instabilitást okozva. Ez az izom egy lábujj-mini-guggolással képzett. Egyenlõsítsük az egyik lábát, és tegyük a térd kanyarokat az álló lábával. Végezzen három 12 ismétlést mindegyik lábon. A térd stabilitásának növelése érdekében végezze el ezt a gyakorlatot egy mérlegen.