Tejsavó por cukorbetegeknek

A tejsavópor egy olyan fehérje kiegészítés, amely alkalmas a diabéteszes étrend részeként történő felhasználásra. A diabéteszek más fehérjeforrások helyett tejsavót használhatnak rossz étvágy, véletlen fogyás vagy személyes preferencia esetén. A valódi élelmiszerek helyett a tejsavópor használata, ha nincs ésszerű indikáció, az egész élelmiszertől elfogyasztott előnyök elvesztését okozza.

Háttér

A tejsavópor a sajt- és kazeintermelésből származó tejsavóprotein teljes alakja. Gyakran értékesítik az egészségügyi élelmiszerboltokban azt állítva, hogy segít az izomépítésben. Számos savópor termék veszélyesen azt ajánlja, hogy a fehérje napi adagjának két-háromszorosát fogyasztja. A legtöbb egészséges cukorbetegségre ajánlott étrendi támogatás a testtömeg kilogrammonkénti 0,8 gramm fehérje vagy napi 40-50 gramm fehérje.

Diabetikus csere lista

A cukorbetegek listája tartalmazza az öt élelmiszercsoportot, a szénhidrátokat, a zöldségeket, a gyümölcsöket, a fehérjét, a tejterméket és a húsokat. A táplálkozási terv úgy működik, hogy napi egy bizonyos számú étkezést ajánl minden egyes élelmiszercsoportnak a kalóriaszükséglet alapján. A szükségletek és csere lista tervek különbözőek minden egyén számára. A táplálkozási szakember körvonalazza a személyes étrendjét. A tejsavópor a fehérjecsere része. Az egyik fehérjecsere 7 gramm fehérje.

kiegészítéssel

A tejsavópor kiegészítése a leghasznosabb, ha étvágya nem teszi lehetővé a megfelelő fehérjecserét. A tejsavópor bármilyen folyadékhoz keverhető, pl. Sima, joghurt vagy túró, hogy növelje a fehérjetartalmat. Ha cukorbeteg diéta esetén sótartalmú porot szeretne fogyasztani, mindegyik fehérje kiszolgálásáért 7 g értéket kell fizetnie. A tejsavópor csomagolásán fel kell tüntetni, hogy mennyi fehérje van egy adagban, de általában egy adag vagy 7 g egy kanál.

szempontok

A tejsavópor biztonságosságát nem vizsgálták széles körben, mivel a sajtból származnak, és az összes összetevő fogyasztása mérsékelten biztonságos. Nincs hosszú távú kutatási tanulmány a tejsavó-fehérje-kiegészítésről az emberben. A Journal of Enternal és az Apai táplálkozás által publikált tanulmányban a tejsavóprotein a testtömeg-növekedést jobban okozta, mint az éhező állatokban lévő egyéb teljes fehérjék.

Előnyök hátrányok

A tejsavópor előnye, hogy könnyebb a teljes fehérje fogyasztása olyan helyzetekben, amikor a fehérjéket teljes egészében nem lehet könnyen fogyasztani, például rossz étvágyat, vagy nagyon beteg állapotban, és táplálékot kap táplálócsövön keresztül. A tejsavópor fogyasztásának hátrányai miatt elveszíted a teljes élelmiszerek fogyasztásának előnyeit, amelyek a tejsavóporral ellentétben más alapvető vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaznak.