Táplálék a kesudióban és a mandulában

Láthatja az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszer-Igazgatóságának által jóváhagyott egészségre vonatkozó állítást, amely szerint az egészséges táplálkozás részeként naponta 1,5 gramm dió étkezés csökkentheti a szívbetegség kockázatát. A mandulák és a kesudiumok mindegyike szív-egészséges telítetlen zsírokat tartalmaz, de a mandulának jobb zsírprofilja van. A kesudió több K-vitamint és cinket biztosít, de a mandulák jobb választékot nyújtanak a rost, az E-vitamin és a kalcium számára.

Hasonló kalóriák, különböző rostok

Az egyik fontos szempont, hogy emlékezzen az étkezési diófélékről, hogy nézzen részleteket, vagy gyorsan fogyaszt elegendő kalóriát, hogy tönkretegye a napi céljait. Egy adag diófélék 1 uncia, vagy körülbelül 1 / 4-1 / 3 csésze. Pontosabban, a mandulák egy adagja körülbelül 22 teljes kernelnek felel meg, és 170 kalóriát tartalmaz, míg a kesudió ugyanannyi része körülbelül 18 dióból áll és 163 kalóriát tartalmaz. Körülbelül ugyanannyi fehérje van, de a mandulának háromszor több rostja van, 1 uncia a nők 12% -át és a férfiak ajánlott napi bevitelének 8% -át.

A zsírprofil kedveli a mandulát

A sajtok és a dió magas a telítetlen zsírokban, ami csökkentheti a rossz koleszterinszintet és növeli a jó koleszterin mennyiségét a véráramban a Harvard School of Public Health szerint. Egy uncia köret 13 grammot tartalmaz, és a mandulának 15 gramm zsírja van. Annak ellenére, hogy több zsír van, a mandulák az egészségesebb választás, mert nagyobb arányban vannak telítetlen zsírok. A kesudiónak több telített zsírja van, amely 3 grammot tartalmaz 1 grammban, vagy csaknem háromszor annyi, mint a mandula. Ezért a University of Massachusetts Orvosi Iskola azt javasolja, hogy a mandulát gyakran és a kesudi csak alkalmanként.

Kalcium vs. cink

A manduláknak az az előnye, hogy több kalciumra van szüksége a táplálékban. Egy uncia mandula 76 milligramm kalciumot, vagy hatszor nagyobb, mint a kesudió, és 8 százalékos ajánlott étkezési támogatás. A kesudió kettős mennyiségű cinkkel rendelkezik, 1,6 milligrammban egy adagban. Mivel a nők és a férfiak különböző mennyiségű cinket igényelnek az egészség megőrzése érdekében, a kesudió adagja a nőknek az RDA 20 százalékát, míg a férfiak 15 százalékot kapnak. A kesudió és a mandula mind a vas, mind a magnézium jó forrása.

Mandulák nyernek az E-vitaminért

A mandulák a legfontosabb antioxidáns E vitamin egyik legjobb forrása, a Harvard School of Public Health szerint. Ha eszik egy-egy penge mandula adagot, megkapja az E-vitamin ajánlott táplálékkiegészítésének 45 százaléka. Összehasonlításképpen, a kesudió ugyanannyi része csak az RDA 2 százaléka. A Cashews megmártja a mandulát, amikor a K-vitamin tartalmat érinti. A mandulák nem tartalmaznak K-vitamint, míg 1 uncia kesudió 10 mikrogramm. A nőknek 90 mikrogrammot kell kapniuk, míg a férfiaknak napi 120 mikrogramm K-vitaminra van szükségük. A kesudió és a mandula egyaránt kis mennyiségű niacint, B-6 vitamint és folsavat tartalmaz.