Tápérték a karaktersorozat

A ropogós textúrák és az enyhén édes, füves ízek, a hüvelyesek, más néven snap babok, egészségesek a diétához. Az USDA iránymutatásai szerint a karakterseremek “egyéb zöldségek” kategóriába tartoznak, ellentétben a bab és a borsó, a keményítő zöldség vagy a sötétzöld, vörös vagy narancs zöldséggel. Minden csésze hüvelyesek biztosítják a heti “egyéb növényi” bevétel egynegyedét a nők számára és egyötöde a férfiaknak. A vonós bab lenyűgöző táplálkozási profillal büszkélkedhet, és tápanyagokat kínál az étkezési rosttól kezdve az alapvető ásványokig.

Kalóriák és makroelemek

A string babok nagyszerűen kiegészítik a kalóriatartalmú étrendet, mivel minden csésze mindössze 31 kalóriát tartalmaz, vagyis a kalória-bevitel 2 százaléka egy 2000 kalóriás étrendben. A szálkötegek minden adagja 7 gramm szénhidrátot tartalmaz, köztük 2,7 gramm étkezési rostot, valamint 2 gramm fehérjét és kevesebb, mint fél gramm zsírt. A szénhidrátok a babban energiát biztosítanak, míg rosttartalma elősegíti az emésztési egészséget, és a bab fehérje tartalma megőrzi a haj, az izmok és a bőr egészségét.

A és C vitaminok

A vitaminokat, különösen az A és C vitaminokat sztringként adja hozzá a táplálékhoz. A szervezet az A-vitamint használja az immunrendszer támogatására, valamint az egészséges bőr és szem fenntartására, míg a C-vitamin fenntartja az erek erejét, Csontok és fogak. Egy csésze hüvelyes bab 12 milligramm C-vitamint és 690 nemzetközi A-vitamin-egységet kínál. Ez biztosítja a C-vitamin 16 százalékát és az A-vitamin követelményeinek 30 százalékát a nők számára, valamint az ajánlott napi vitamin 14 és 23 százalékát C és A bevitele férfiaknak, az Orvostudományi Intézet szerint.

A zsineg bab felrobbantja a vasat

A zsineg bab is jelentős mennyiségű vasat, valamint kisebb mennyiségben tartalmaz más ásványi anyagokat is. A vas központi szerepet játszik a szervezet oxigénhasználatának képességében – lehetővé teszi, hogy az izmok oxigént tároljanak a későbbi felhasználás érdekében, és segítenek a vörösvértestek véráramban történő oxigéntartalmának. A szálkötegek minden egyes adagja 1 milligramm vasat tartalmaz – az Intézet Intézetének 6 és 13 százaléka – ajánlott napi bevitel a nők és a férfiak számára. A zsarnok bab magnézium, kalcium és foszfor mérsékelt forrása is.

Több zsíros bab fogyasztása

A vonós bab egy kényelmes táplálék, melyet nyersen fogyaszthatnak – maguk is megeszik őket, vagy párosítják őket hummus, guacamole vagy friss salsával. Használjunk hüvelyes babot egészséges ételként – jól kenyérsütve, pörkölt szezámolajban, majd pörkölt, vagy darált fokhagymával és olívaolajjal pároljuk. Alternatív megoldásként gőzölgő babgombák és szalonnás citromlé és fekete bors. A párolt babot edényként etetni, és maradékként használni a leveles zöldes salátának vagy töltőanyagként való töltésnek.