Szoros combfájdalom

A combjai háromféle izmokat tartalmaznak: a combcsomók elülső részének quadricepek, a hátsó harangtornyok és a belsejében lévő dagadó izmok. Ezek az izmok együtt dolgoznak, hogy mozogjanak és hajlítsák, vagy hajlítsák a combját. Ha sérül a combizom, akkor olyan tünetek alakulhatnak ki, mint a fájdalom és a feszesség vagy a merevség.

A kontúzió olyan sérülés, amely közvetlen csapást eredményez, és súlyossága az enyhétől a súlyosig változhat. A combban a négyütemű izmok nagy valószínűséggel szenvednek a kontúzióban, más néven “charley lónak”. A combfúzió tünetei közé tartozik a fájdalom, a feszesség a terület, ahol a fújás, a duzzanat és a látható véraláfutás.

Az izomtörzsek könnyek az izomszövetekben, és leggyakrabban a nyakcsigolyák izomzataira hatnak. A súlyosság szerint osztályozzák, az elsőfokú törzsek a leggyakoribbak, fájdalmat, fájdalmat és merevséget okoznak a combjában. Az első fokú törzsek jól meggyógyulnak otthoni kezelésekkel, mint például a jegesedés és a kompresszió. Másodlagos és harmadik fokú törzsek további tüneteket okoznak, például súlyos duzzanat, zúzódás és zuhanás. Bizonyos esetekben másodfokú törzseket hasonlóan kezelhetünk az első fokú törzsekhez. Más esetekben orvoshoz kell fordulni. A harmadik fokozatú törzsek az izom teljes könnyei és azonnali orvosi ellátást igényelnek.

Gyakorlat vagy sport okozza az izmokat fájdalmasan, olyan állapotnak, amely késleltetett izomfájdalom. Ezen állapot egyéb tünetei közé tartozik az izomgyengeség, az érzékenység és a duzzanat csökkenése. A testmozgás által kiváltott izomfájdalom általában rosszabb, ha új vagy edzéshez vagy sporthoz jár, ha nagy intenzitással gyakorol vagy ha nem melegszik megfelelően.

A rekeszek az erek csoportjai, az idegek és az izmok a lábadban és a karodban. Amikor az izmok nyomása túlságosan megnövekszik, csökkenti a vér és az oxigén áramlását az izmokhoz és az idegsejtekhez. Az akut rekesz-szindróma károsodás eredménye, míg a krónikus terhek szindróma a testmozgás eredménye. A tünetek közé tartoznak a görcsök, a fájdalom – különösen az érintett izomzat nyújtása vagy használata esetén -, valamint a bőr vagy a paresztézia által okozott bizsergés vagy égő érzés. Az akut rekeszszindróma állandó szövetkárosodáshoz vezethet, zsibbadást vagy bénulást okozva.

A szoros combfájdalom helyzete a körülményektől függően változik. Például nincs akut terápiás szindróma nem kívánt sebészeti beavatkozása. Azonban a közös első fellépés a RICE – pihenés, a jég, a tömörítés és az emelkedés. Amint a fájdalom megszűnik, kezdje gyengéd szakaszokat. Várjon, amíg az erő és a rugalmasság visszatér a normális szintre – körülbelül 10 naptól három hétig – mielőtt visszatérne a szokásos edzés szintjére. Ha a fájdalom három héttel nem csökken az otthoni kezeléssel, vagy ismétlődő, konzultáljon orvosával.

Izomfeszültség

Izom húzódás

Késleltetett kezdeti izomfájdalom

Rekeszszindróma

Kezelés