Szívritmusom magas marad az edzés után

A pulzusszámnak magasnak kell lennie, amikor gyakorol, de nem maradhat magasra, miután leállt. A pulzusszámnak a testmozgás után azonnal normálra kell állnia, de órákig tarthat, hogy teljesen felépüljön. Ellenőrizze a pulzusszámát és a pulzusszámát, hogy felmérje az egészségét.

Ha abbahagyja a gyakorlást, a pulzusszámnak csökkentenie kell és fokozatosan vissza kell térnie a normális szintre. A pulzusszám csökkenésével járó arány a pulzusszám-visszaállítás. Ezt úgy mérheti, hogy ellenőrizze a pulzusát a terhelés alatt, majd ismét egy percet az edzés befejezése után. A pulzusszám visszaállítása a különbség a két arány között. Például, ha pulzusszáma percenként 180 ütem, és percenként 160 ütemre csökken, akkor a pulzusszám 20 perccel percenként.

A pulzus tipikus csökkenése 15-20 ütés / perc. A pulzusszám gyorsabban csökken, ami jó szív- és érrendszeri egészségre utal. A pulzusszám, amely kevesebb, mint 12 ütés percenként csökken, azonban a rossz egészséget jelzi. A pulzusszám visszanyerését fokozatosan növelni kell hetekkel és hónapokkal rendszeres szív-és érrendszeri gyakorlattal. A pulzusszám visszaesése, ami csökkenti a képzést, túllépheti a túlképzést.

A kiterjesztett testmozgás után órákig is eltarthat, hogy a pulzusszám visszatérjen a normális szintre. Intenzív aerob testmozgás esetén akár 24 órát is igénybe vehet a teljes gyógyulás. A nyugalmi pulzusszám hasznos intézkedés annak megállapítására, hogy a pulzusszám a normális szintre áll-e vissza. A nyugalmi pulzusszám a pulzusszám a nyugalomban, ideális esetben ébredés után reggel. Rendszeresen ellenőrizze a nyugalmi pulzusszámát. A növekedés gyenge javulást jelezhet.

Ha új vagy, akkor edzésprogramja elkezdése előtt konzultáljon orvosával. Ha a pulzusszámának gyengülése 12 ütem / percnél kevesebb, beszélje meg kezelőorvosával, hogy van-e egészségügyi problémája. Lásd még kezelőorvosát, ha a nyugalmi pulzusszám folyamatosan növekszik napról napra, még akkor is, ha csökkenti a képzést. Ha gyakori epizódja van a megmagyarázhatatlan gyors szívverésnek – különösen ha szédülés áll fenn – tájékoztassa kezelőorvosát, aki meg tudja állapítani, hogy ez aggodalomra ad okot.

Szívsebesség-helyreállítás

Egészséges árak

Nyugalmi pulzusszám

Szakmai Insight