Rotációs mandzsetta sérülés egy padon nyom

A rotátor mandzsetta olyan izmok csoportja, amelyek együtt dolgoznak a vállízület mozgatásán keresztül. Amikor egy nyomógomb megnyomja a súlyzót, akkor használja a rotátor mandzsettáját. Ezeknek az izmoknak a megerősítése segíthet javítani a próbapad technikáját és növelni a maximális súlyát. De a nem megfelelő technika és a túl nagy tömeg sérülhet a rotátor mandzsettáján, ami egy vagy több izmot képes felszakítani.

A supraspinatus, az infraspinatus, a teres minor és az subscapularis a rotátor mandzsetta legfontosabb izmai. A supraspinatus a vállhegy felett helyezkedik el, és a felső karcsontját, a hónalját a helyén tartja. Az infraspinatus a lapocka vagy a lapocka gerincének alatti területet foglalja magában, és az a fő izom, amely a karját kifelé forgatja. A kisméretű izom szintén segít a karának kifelé forgatásában, míg az alsapapularis a humerus tetejét a helyén tartja, és megakadályozza, hogy előre haladjon.

Az akut és krónikus könnyek gyakori rotációs mandzsettás sérülések, és előfordulhatnak a teljesítmény mozog, mint a pad nyomja a nagy súly. A vállán hirtelen tépő érzés tapasztalható, valamint súlyos fájdalom a karodon keresztül. Az Ön mozgásterét is befolyásolja. A krónikus könnyek hosszabb ideig tartanak. Gyakran az egyik inak vége közelében helyezkednek el, mert a csont súrlódása miatt az ínen dörzsölnek. Ez a fajta sérülés többet jelent a 40 év feletti embereknél, és végül korlátozza a kar mozgékonyságát.

A sajtóban részt vevő fő izmok a pectoralis major, a tricepsz és az elülső deltoid. A könyök pozíciójának megváltoztatásával több izomcsoportot lehet összpontosítani. Minél messzebb kerül a könyök, annál nagyobb a stressz a vállkapszulán. Ha rotációs mandzsetta sérülése van, akkor próbálja elhelyezni a könyökét 45 fokkal a testéből, ami csökkenti a vállkapszulára és a környező izmokra gyakorolt ​​nyomást.

A vállizmok rugalmasságának erősítése és növelése fontos a rotációs mandzsetta sérülések megelőzésében. Célja a kiegyensúlyozott edzésprogram, az első mellkasi izmok jellemzően hangsúlyos, de ugyanolyan fontos, hogy erősítse meg az izmokat a váll hátulján és a vállpánton. Rendszeres testmozgás és nyújtás, valamint megfelelő pihenés az edzések között fontos az izmok egészségének fenntartásához. Beszéljen orvosával, ha sérülés következik be.

Rotator Cuff izomzat

Izomtáj

Bench Press Motion

Megelőzés