Pulyka kolbász táplálkozási információ

Talán azon tűnődött, vajon a sertéshús kolbász pulyka kolbász helyettesítésére érdemes-e a táplálkozási értéket. Ha kevesebb kalóriát, kevesebb zsírt és nátriumot keres, mégis minden más alapvető ásványt, akkor mindenképpen érdemes a sertéshúsra cserélni. A pulyka kolbász több fehérjét is tartalmaz, és az étkezési referenciabevitel (DRI) nagyobb arányát tartalmazza, mint a sertéshúsok esetében. A felsorolt ​​DRI-százalékok az ajánlott napi értékek alapján állnak rendelkezésre az 50 év alatti felnőttek számára.

Kalória és fehérje

100 g, vagy kb. 3,5 oz. A pulyka kolbász kiszolgálása 196 kalóriát tartalmaz, amely a sertéshús kolbászában lévő 339 kalóriának majdnem fele. A kalóriák egy részében a pulyka kolbásztól körülbelül a fele fehérjéből származik. Egy adag 23,9 g fehérjét tartalmaz, ami a nők 46 g-os DRI-jének 52 százaléka. A férfiak több fehérjét igényelnek, 56 g, így egy tészta kolbászt biztosítanak a DRI 43 százaléka férfiaknak. A sertéshús kolbász kevesebb fehérjét biztosít, a DRI 35 százaléka a férfiaknál és 42 százalék a nőknél adagonként.

Zsír

A másik fele a kalória egy adag türkisch kolbász származik a zsír, amely 10,4 g. A sertésszalonna csaknem háromszorosa a zsírmennyiségnek, és adagonként 28,4 g. A pulyka kolbász sokkal alacsonyabb a telített zsírban, 2,3 g / adagonként, míg a sertéshúsok esetében 9,2 g. Mivel a telített zsír hozzájárulhat az artériás falak plakkjához, a pulykamártás sokkal jobb táplálkozási választás, ha fennáll a szívbetegség kockázata.

Nátrium

A török ​​kolbász nátriumban némileg alacsonyabb, mint a sertéshús, 665 mg a 749 mg-mal szemben. A nátrium maximális ajánlott napi bevitele 2300 mg. A pulykamunka egy adagja ennek az összegnek 28% -át biztosítja, és egy adag sertésszalonna biztosítja ennek az összegnek 31% -át. Bár nátriumra van szüksége a megfelelő ideg- és izomfunkcióhoz, túl sok egészségügyi problémához vezethet, mint például a magas vérnyomás. Ezen a területen a pulykamártás a sertéshús javulása, de nem hatalmas.

Egyéb ásványok

A nátriumnál a pulyka kolbász jelentős mennyiségben tartalmaz más ásványi anyagokat is, beleértve a foszfort, a káliumot és a cinket. Egy kiszolgáló szolgáltatja a DRI 29 százaléka foszfort, 15 százalék káliumot és több mint 30 százalék cinket férfiaknak és nőknek. A cink támogatja az immunrendszert, és segít megízlelni és szagolni. A sertéshús kolbász kevesebbet tartalmaz mindhárom ásványi anyagból, különösen a cinkből. Az egyik kiszolgáló 26 százalékát adja a DRI-nek a nők, de csak 19 százalék a férfiak számára.

Vitaminok

A török ​​kolbász alacsony a C-vitaminban és az összes zsíroldható vitaminban, de nagyobb mennyiségben tartalmaz bizonyos B-vitaminokat. Az egyik adag a B-12 DRI-jének több mint 50 százalékát, a niacin több mint 30 százalékát és a B-6 több mint 20 százalékát, a pantoténsavat és a riboflavint. A sertéshús kolbász hasonló mennyiségben tartalmaz minden B-vitamint, enyhén niacint és enyhén kisebb riboflavinnal, mint a pulyka kolbász.