Milyen keményítő van a pattogatott kukoricában?

Bolyhos textúrájával a pattogatott kukorica kielégítő táplálékot biztosít, ami természetesen zsír- és nátriummentes. A pattogatott kukoricát a zea mays-ból állítják elő, amely olyan kukoricafajta, amely elég vékony külső burkolattal rendelkezik ahhoz, hogy felmelegedjen a kukorica. A többi keményítőtartalmú zöldséghez hasonlóan a pattogatott kukorica gazdag szénhidrátforrás.

Keményítők 101

A keményítők egy fehér vegyi anyag, amelyet minden növény természetes módon termel. Poliszacharidként a keményítők, amelyek egyfajta szénhidrát, szétesnek a szervezet glükózjába, ami tüzelõanyagot biztosít a szervezet tevékenységéhez, és különösen fontos az agyi funkciók szempontjából. A pattogatott kukorica 1-csésze adagja 6,2 gramm szénhidrátot tartalmaz, ami az emésztés után a szervezetben glükóz lesz.

Ellenálló keményítő

A pattogatott kukorica egyfajta ellenálló keményítőt tartalmaz, amely a növények sejtfalaiban található meg. Jelen van a magokban, babokban és magokban, beleértve a kukoricát is. Amint azt a neve is mutatja, a rezisztens keményítő ellenáll az emésztésnek, ezért elsősorban az emésztetlen anyaggá válik, és táplálékforrást biztosít az egészséges baktériumok számára, amelyek az emésztőrendszerben élnek. Amellett, hogy tüzelőanyagot biztosít a bélbaktériumok számára, a rezisztens keményítő segít fenntartani az inzulin szintjét, csökkentve a vércukorszintet.

Teljes gabona

Amíg először nem veszi észre, a pattogatott kukorica természetes teljes gabona, és az étkezés segíthet elérni a napi magvak bevitelét. Az egész szemeket az egész gabonák Tanács határozza meg olyan élelmiszerekként, amelyek természetes összetevőként tartalmaznak egy teljes magnak az összes lényeges és természetesen előforduló tápanyagát. Tartják az endoszpermát, a mag keményítőtartalmát, valamint a csíkot és a korpát, néha a hajótestet. Az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma azt ajánlja, hogy naponta 6-8 uncia gabonát fogyasszon, amelynek felét teljes kiőrlésű gabonának kell lennie.

Egyéb táplálkozási tények

A pattogatott kukorica természetes egészséges táplálék, alacsony zsírtartalmú és magas étkezési rost, 31 kalória 1 csésze adagonként és kevesebb, mint fél gramm teljes zsír. Annak érdekében azonban, hogy a pattogatott kukorica egészséges táplálékválasztékot tartson fenn, korlátozza a hozzáadott zsír mennyiségét, valamint a sót vagy a fűszerezést, mivel ez növelheti a nátriumtartalmat, ami egyébként 1 mg / adag, és a zsírtartalom. A levegőben pattogatott pattogatott kukorica egészségesebb, mint a mikrohullámú pattogatott kukorica, amely gyakran olajozott, és tartalmaz fűszerezést. A mikrohullámú pattogatott kukorica 1-csésze adagja 64 kalóriát, 4,8 g zsírt, 0,9 gramm rostot és 75 mg nátriumot tartalmaz. Adjunk hozzá nem sózott szárított fűszernövényeket, például fokhagymapor vagy porított bazsalikomot, hogy pároljuk meg a pattogatott kukoricáját, anélkül, hogy kalóriatartalmú vagy sótartalmúak lennének.