Milyen előnyökkel jár az alaszkai tőkehal táplálása?

A vad alaszkai tőkehal olyan hidegvíz hal, amelyet fekete tőkehalnak vagy sablefish-nek is neveznek. Alacsony a higany, egy toxikus elem, amely természetesen előfordul a földkéregben, és magas az omega-3 zsírsavakban, az eikozapentaénsavban vagy az EPA-ban, valamint a dokozahexaénsavban vagy a DHA-ban, amelyek hatalmas szívegészségügyi előnyökkel járnak. A vad alaszkai tőkehal annyi EPA-t és DHA-t tartalmaz, mint a vadon élő lazac, az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma szerint. Az EPA és a DHA rendkívül alacsony az amerikai étrendben.

Az EPA és a DHA “hosszú láncú” omega-3 zsírsavak csak a halakban és a halolajban találhatók. Ezek a tápanyagok az Alaszkai Egészségügyi és Egészségügyi Minisztérium egészségügyi szakemberei szerint 36 százalékkal csökkentik a szívkoszorúér-betegség kockázatát. Az Omega-3-ok stabilizálhatják a szív ritmusát és megakadályozhatják az aritmiák miatti halálos kimenetet. Az EPA és a DHA szintén csökkentik a vérnyomást, a vérrögképződést és a triglicerideket a vérben, befolyásolva a szervezet triglicerid-képességeit.

A DHA jelentős az agy és a szem fejlődésében. Segíti a magzati központi idegrendszer és a retina szerkezetét, növekedését és fejlődését. Ez része a retina zsírsavszövetének, és a magzat agy súlyának idegi szövetének 30% -át teszi ki. A csecsemő anyai dózisban szerez DHA-t a méhen belül, és a DHA a csecsemő életének első hat hetes korában kezdődik a terhesség harmadik harmadában. Napi ajánlott táplálékfelvétel nincs az EPA vagy a DHA számára, de az omega-3 kutatás szakértői jelenleg javasolják 200 milligramm DHA-t naponta terhes és szoptató nők számára, a Colorado State University Extension-n alapuló élelmiszer- és táplálkozási szakemberek szerint.

A halolajban található EPA és DHA csökkentheti a gyulladást a rheumatoid arthritisben szenvedő betegeknél. A reumatoid arthritis krónikus betegség, ahol az immunrendszer az ízületeket célozza meg, fájdalmas és gyengéd ízületeket okozva. Azonban a kutatócsoport gyenge, és több tanulmányra van szükség a javasolt előnyök megerősítésére.

Az amerikaiak táplálkozási irányelvei azt tanácsolják, hogy hetvenként kétszer halat, például vad alaszkai tőkehalat eszeljenek a legnagyobb előnyökért. A terhes és ápoló nők, a teherbe eső nők és a 12 évesnél fiatalabb gyermekek kell választaniuk a halak típusát, amelyeket bölcsen fogyasztanak, hogy elkerüljék a túlzott higanyt az étrendben. A felnőttek, akik nem tudnak teherbe esni, és a 12 évnél idősebb férfiak a halakat biztonságosan több hetente kétszer fogyasztják bármelyik alaszkai halból, mert nincsenek javasolt fogyasztási határértékek bármely alaszkai halakra. A ragadozó halak, például a cseresznye, a király makréla, a kardhal és a cápa elkerülése érdekében, mert a legmagasabb mennyiségű higanyt tartalmazzák. A halak kiszolgáló mérete 3 uncia a 12 év alatti gyermekek és 6 uncia a felnőttek számára.

Szív Egészség

Csecsemőegészségügy

Egyéb előnyök

ajánlások