Milyen előnyökkel jár a jóga és a pilates?

A jóga és a Pilates egyaránt a testmozgás formái, amelyek elkötelezik magukat és testetek. Mindegyik edzőteremben vagy wellness-központban gyakorolhatja tevékenységét, vagy tanulhat otthon egy könyvet, DVD-t vagy online oktatóprogramot. Mindkét gyakorlat alapvető formái csak matt és megfelelő alapterületet igényelnek. Mivel könnyű mindkét gyakorlatot hozzáigazítani a fitnesz szintjéhez, szinte bárki élvezheti a jóga és a Pilates egészségügyi előnyeit.

A jóga a meditáció egy ősi formája, amely bevonja a testet és az elmét. A jóga számos típusa vagy iskolája, de a leggyakoribb típus az Egyesült Államokban ma a hatha, amely a fizikai pózokra és a légzéstechnikára összpontosít. Más típusú jóga, mint a raja és a jnana, hangsúlyozza az érzelmi, szellemi és spirituális felvilágosodás meditációját. Bár a hagyományosan jóga az átfogó önfejlesztés felé vezet, sokan jógát használnak a mentális és fizikai wellness eszközeként, az American Yoga Association szerint.

Joseph Pilates kifejlesztette a Pilates-t, a fizikai és szellemi kondicionálás egyik formáját a 20. század elején. Számos gyakorlatot tervezett, hogy segítsen megerõsíteni és megerõsíteni a részben immobilizált I. világháborús katonákat. A gyakorlatok elsősorban a magerősítés és rugalmasság köré épülnek, és közvetetten a jóga és a harcművészetekhez kötődnek. Pilates a gyakorlás rendszerére “kontrollgá” hivatkozik, mert intenzív koncentrációra van szüksége a testellenőrzéshez. Lehetséges, hogy a legtöbb pilates rutint csak egy padlószőnyeggel hajtsák végre, és hagyják, hogy a test ellenálljon. A Pilates egyes formái olyan mechanizmusokat is használnak, mint a reformátor, amely mechanikai ellenállást biztosít.

A szellemi fókusz és a szabályozott légzés a jóga és a Pilates helyes elvégzéséhez segít a stressz csökkentésében. A gyakorlatok segítenek az alvás szabályozásában és javítani a hangulatban. A jóga és a Pilates segíthet csökkenteni a tüneteket, például a fáradtságot, amely számos rendellenességhez kapcsolódik, beleértve a rákot, a depressziót és a krónikus fájdalmat.

A Pilates vagy a jóga gyakorlása javíthatja a rugalmasságot, mozgástartományt, egyensúlyt és testtartást. A Pilates erősíti és hangtompítja az izmokat anélkül, hogy ömlesztett volna, így táncosok és más sportolók számára választási lehetőséget kínál. A Pilates megerõsíti a mag- és hátsõ izmokat, és segíthet a hátfájás kezelésében. A jóga csökkentheti a pulzusszámát és a vérnyomást. Sem a Pilates, sem a jóga nem aerob edzés, ezért ezeknek a gyakorlatoknak egy olyan edzésprogramot kell kiegészíteniük, amely magában foglalja a kardiovaszkuláris edzést, például úszást, futást vagy kerékpározást.

A jógaről

A Pilatesről

Mentális előnyök

Fizikai előnyök