Miért van a liszt hizlalása?

Miközben a lisztből készült ételeket nem feltétlenül zsírosvá teszik, a túlzott indulás ebben a vagy bármely más táplálékban súlygyarapodáshoz vezethet. A liszt típusát, amit eszel, szintén fontos, ezért válassz bölcsen, hogy segítsen a sovány és karcsú maradni. A legjobb lehetőségek az egészségre, valamint a derékvonalakra az egész szemű lisztek, mint a teljes búza és az egész rozs.

Kalória tartalom

Csak egy módja van a testzsír megszerzésére: több kalóriát fogyasztva, mint éget. Hogy a kalóriák lisztből vagy más élelmiszerekből származnak, a szervezet minden olyan energiát tárol, amire nincs szüksége zsírként. Minden 3,500 kalóriás többletnél körülbelül 1 fontot kapsz. Perspektíva esetén 1 gramm finomított búzalisztből készült kenyér körülbelül 77 kalóriát tartalmaz, és 1 gramm kenyér teljes búzalisztből készült, körülbelül 71 kalóriát tartalmaz. A sütemények, a muffinok és a hozzáadott cukorral és zsírral készült egyéb liszttermékek sokkal több kalóriát tartalmaznak, például egy szelet csokoládé torta több mint 500 kalóriát tartalmazhat – de nem a liszt miatt.

Fehér liszt-bajok

A kalóriát félretéve, a fehér liszt hozzájárulhat a súlygyarapodáshoz azzal, hogy arra kényszerítenek, hogy több kalóriát fogyasszon a nap folyamán. Finomított gabonákat gyorsan emészt fel, ami a vércukor tüskét okoz, ezt követi a baleset. A vércukorral kimerültek, a szervezetnek több üzemanyagát kell vágynia, így több energiával gazdag ételhez juthat. Gyakran éhesek a kifinomultabb szénhidrátok számára, ami egy gonosz ciklust eredményez, amely elősegítheti a súlygyarapodást. Ezzel szemben a teljes kiőrlésű szálak szálas anyagokkal vannak ellátva, ami a jóllakottsághoz hozzáadódik, és lassítja a cukrok felszívódását a véráramba.

Belly Fat zsarolása

Az egész lisztet a finomított verziókon át is meg lehet különböztetni a hasi zsírban, az American Journal of Clinical Nutrition című tanulmány szerint 2008-ban. A kutatók azt mondták a diéták egy csoportjának, hogy teljes egészüket és egy másik csoportját teljesen Elkerüljék a teljes kiőrlésű gabonát. Bár mindkét csoport súlycsökkenést szenvedett, az egész gabonaszelet több zsírt vesztett el a hastól.

Liszt a táplálékban

A szénhidrátforrások, mint például a liszt a kiegyensúlyozott táplálkozás fontos részét képezik, ezért nem szabad kímélni őket attól, hogy a kövérségtől való félelem miatt. Az US Mezőgazdasági Minisztérium Chooseapp irányelvei szerint naponta 6 uncia gabonát eszik. Ezek lisztalapú ételekből, például kenyérből és tésztákból, rizsből, pattogatott kukoricából vagy quinoa-ból származhatnak. A Chooseapp ajánlása szerint a gabonafélék legalább felének teljes gabonaforrásokból kell származnia.