Miért nem tudsz enni vagy inni a véres munka előtt?

Bár vannak olyan vérvizsgálatok, amelyek lehetővé teszik, hogy bármit is megkóljon, míg mások megkövetelik, hogy tartózkodjanak bizonyos dolgoktól való ivástól vagy evettől a vizsgálatot megelőzően. Az orvosnak az éhgyomorra vonatkozó utasításainak szigorú betartása elengedhetetlen ahhoz, hogy pontos vérnyomást lehessen elérni.

Három fő vizsgálatra van szükség, amelyek böjtöt igényelnek – glükóz, koleszterin és vas. A koleszterin szűrések megkövetelik, hogy legalább 9-12 órával a vérellátás előtt legyél, 24 órás szünet alkoholtól a vizsgálat előtt. A böjt koleszterinszintjének vizsgálata az LDL vagy “rossz” koleszterin, a “jó” koleszterinszint és a trigliceridszint. Egy ébresztő vas-teszt a vas mennyiségét a szervezetben méri, és 5 órával a vérellátást megelőzően szükséges, a Vasrendellenességek Intézete szerint. A glükóz egy olyan vizsgálat, amely böjtöt igényel, különösképpen 8 órával az éhomi vércukorszint vagy a cukorbetegség szűrésére.

Mivel minden emberi test különbözik, az éhomi lipidértékek meghatározott szintje szükséges ahhoz, hogy meghatározhassák, hogy a glükóz, a koleszterin és a vas mely szintjei nem egészségesek. Amikor böjtölsz, a vérszinted normalizálódik. A vércukorszintet a vércukor szintjének emelése vagy ivása előtt, ami cukrot tartalmaz a vércukorszint előtt. Ugyanez igaz a vas- és koleszterinszintű vérvizsgálatokra. A Harvard Medical School elmagyarázza, hogy a koleszterin teszt előtt az étkezés 20-30 százalékos koleszterinszintet eredményez. A tesztelés előtt alkohol fogyasztása jelentősen emeli a triglicerideket.

A teljes kémiai szűrés az orvos számára egy pillantást vet az egészségedre. Chem-20, SMAC-20 vagy SMA-20 néven is ismert, a teljes kémiai szűrés 20 különböző szűrést tartalmaz az albuminról a húgysavra. A glükóz és a koleszterin gyakran szerepel a 20. listán. A teljes kémiai szűrés előkészítése attól függ, hogy az orvos milyen szűrést végez. Miközben egyes komplett kémiai vetítések nem igényelnek éhezést, a NYU Langone Medical Center megmagyarázza, hogy bizonyos körülmények között az orvos előnyben részesítheti a tesztelést megelőző kilenctől 12 óráig tartó böjt időtartamot. A teljes kémiai szűrés lehetővé teszi, hogy vizet inni a reggeli vér munka előtt.

Egyes gyógyszerek elhomályosítják a vérvizsgálatok kimenetelét, megváltoztatva az eredményt annyira, hogy pontatlan olvasást eredményezzen. Például a vérnyomáscsökkentő gyógyszerek, a fogamzásgátló tabletták és bizonyos kortikoszteroidok befolyásolhatják a vérvizsgálat eredményeit. A vas kiegészítők befolyásolhatják az éhgyomor-tesztet, és a Maryland Egyetem Orvosi Központja szerint az anabolikus szteroidok, szulfonamidok, MAO-inhibitorok és sztatinok hamis olvasatot adhatnak orvosának, ha a böjt koleszterin-vérvizsgálatát megelőzően szedik. A vérminták pontatlansága elkerülése érdekében tájékoztassa kezelőorvosát a rendszeresen bevitt gyógyszerekről.

Böjt vérvizsgálatok

A böjt célját

Teljes kémiai szűrés

Gyógyszerek