Miért hordják a röplabda játékosok spandexet?

William G. Morgan feltalálta a röplabdát, amelyet eredetileg mintonettnek nevezett, amikor kosárlabda, baseball, kézilabda és tenisz elemeket kombinált. A YMCA, amelynek Morgan volt a diploma és oktatója, nagyrészt felelős a nemzetközi sportfogadásért, és a Volleyball.org jelentése szerint ma közel 800 millió játékos van világszerte, akik röplabdáznak legalább hetente egyszer. A spandex viselése az egyik legfrissebb sportesemény.

Egy olyan nagy energiájú sportban, mint például a röplabda, ahol az akciók olyan neveket tartalmaznak, mint a “támadás”, a “tüske” és a “rugalmasság”, amelyek biztosítják, hogy a játékosok hajlandóak agresszív mozdulatok végrehajtására. A játékosoknak meg kell ugrani, nyúlniuk és merülniük kell egy játék során, és ügyelniük kell arra, hogy a ruházat ne akadályozza az ilyen folyamatok egyikét. Spandex viselése lehetővé teszi, hogy a röplabda játékosok kizárólag a játékra koncentráljanak, ahelyett, hogy aggódnának a ruházkodás, a mozgás akadályozása és a mozgás teljesebb skálája miatt.

A Chemical and Engineering News szerint a Joseph C. Shivers DuPont tudósította 1959-ben spandexot. Bár bizonytalan maradt, amikor pontosan a röplabda játékosok kezdték integrálni a rostot az egyenruhájukba, ismert, hogy az 1970-es években a kerékpárosok elvetették régi ruhájukat Innovatív új anyag.

A spandex kémiai összetétele egyszerre lágy, de tartós. A Chemical and Engineering News arról is beszámol, hogy a spandex rostok lehetővé teszik, hogy akár 600 százalékig is nyújthassanak, és visszatérjen eredeti formájához. Ez ideális röplabda játékosoknak, akik folyamatosan elérik, ugrálnak és búvárkodnak a játékok során. Az űrlap-illeszkedő minőség nemcsak a sportolók számára nyújt magánéletet, hanem nem is törli a testolaj, az izzadás vagy a fényvédő hatásának.

A spandex ruhák érzéke és tartóssága mellett a sport során viseltek kényelmesek. A spandex ruha könnyű, és ellazítja a bőr izzadtságát, ami viszonylag száraz marad, és korlátozza a kopás veszélyét, ami elvonhatja a röplabda játékát.

Röplabda ruházat

A Spandexről

A Spandex előnyei

Spandex Comfort