Mi okozza a cupcakes esését?

Lehet, hogy nem vettél otthoni gazdaságot és vegyszert ugyanabból a tanárból, amikor középiskolában voltál, de a kémia és a sütés nagyon sok közös. Egy olyan tortához vagy cupcakes-hez, amelyeket úgy kell elkészíteni, hogy az összetevőket megfelelő módon, bizonyos sorrendben kell keverni, és a megfelelő hőmérsékleten sütni kell. A sütés azonban nem olyan nehéz az idegeken. A cupcakes esik, de valószínűleg nem fog felrobbanni.

Keverés

Sok módja annak, hogy a cupcakes meghibásodhat, elkezdheti a keverési folyamatot. A cupcakes nem fog jól emelkedni, ha nem elegendő levegőt bocsátanak beléjük, de ha túl sok levegőben készülnek, magasra emelkednek, majd esnek. Közben is össze fognak bukkanni, ha a tojásokat alaposan nem keverik a tejszínes vajba, mert a tojások a zsírt és a tejet emulgeálják koherens tésztává. Ez azt jelenti, hogy a tojások és a tej elkülönülnek, ami kemény tésztát eredményez, amely középen leesik.

Recept és arányok

Sok recept rosszul van felépítve, vagy hibákat tartalmaz, amelyek a legjobb erőfeszítéseket tennék, mielőtt elkezdenének. A receptek értékelésének kulcsa a szükséges arány megértése. Ez könnyebb a professzionális receptekkel szemben, mert súlya szerint mérik, de használhatja a konyhai mérlegeket, hogy ellenőrizze az ismerős recepteket. Szabályos vajas torta esetében a cukor súlya egyenlő vagy kisebb, mint a liszt, a zsír egyenlő vagy kisebb a tojásnál, és a tojások és a tej együttesen megegyeznek a liszt súlyával. Túl sok folyadék van a cupcakes leesésének gyakori oka.

Mérés és összetevők

Ha a recept helyes, hasonló problémák merülhetnek fel azzal, hogy nem pontosan mérik az összetevőket. Állítsa a mérőedényeket egy sima felületre a folyadék mérése előtt, ne tegye meg, amíg a csészét a levegőben tartja. Ne csavarja le a lisztet a mérőpohárral, hanem helyezze a csészébe a csészét, és csavarja ki a csészét a felesleget, ne tapogatásával. Túl sok folyadék, túl kevés liszt, túl sok cukor vagy túl sok sütőpor okozza a cupcakes esését.

Sütés

Feltételezve, hogy a recept megfelelően működik, és az összetevőket megfelelően mértük és kevertük, még mindig sütnie kell a cupcakes-t sikeresen. Ha a hőmérséklet túl alacsony, akkor nem fog megfelelően emelkedni, és egy kis krátert hagy a középpontban. Ha a sütő túl forró, akkor hatalmasan fúj, majd összeomlik. Ők is esnek, ha a sütő elakad, vagy az ajtó becsapódik, amíg felkeltek, de még nincsenek beállítva. A sült kekszek összeolvadnak a közepén, ha kivonják a sütőből, mielőtt teljesen átszaladtak, vagy túl gyorsan hűlnek.

A vajsüteményben megtalálható legtöbb probléma a szivacsos sütemény tésztában is megtalálható. A szivacsos sütemények nagy mennyiségben használják a tojásfehérjét. A tojásfehérjék nem érik el a legjobb hangerőt, ha valaki sárgája vagy más zsírok belekerülnek a fehérbe, mielőtt megverték őket, vagy túl hidegek. Ha a tojásfehérje nem lesz elég tiszta kézzel a tésztába, nagy mennyiséget veszít el, és a cupcakes középen helyezkedik el. A szivacsos kesztyűk különösen hajlamosak arra, hogy rázogassanak és nyalogassanak, amikor sütik.

Spongyapat