Mi okozhat hirtelen és súlyos viszkető lábakat egy gyermekben?

A gyermeke leveszi a cipőjét, hogy megkarcoljon egy viszketést, ami nagy hiba volt, mert most a lábai égnek. A sportoló talpa, ami valószínűleg a gyermek viszkető lábát okozza, nem csak a felnőttekre hat. Azonban a rüh is intenzív viszketést okoz. Forduljon gyermekének orvosához a tüneteinek megfelelő diagnosztizálásához és kezeléséhez.

Azonosítás

Ha a gyermeke a lábfejből és viszketésből karcolja meg a viszketését, akkor a viszketés azonnal észrevehetőbbé és súlyosabbá válik. Az atléta lábától való viszketés gyakran előfordul a gyermeke lábujjai és lábai talpai között. Azok a területek, ahol a gyermek karcolások nyers és szárazvá válnak. A sportoló lábánál gyakran jelen vannak a bőrpír, a bőr piling és a rossz szag. A rüh a pattanásszerű bőrkiütést okozza, súlyos viszketéssel. A rühék ritkán fordulnak elő az idősebb gyermekek lábánál, de nagyon fiatal gyermekeken tapasztalható – különösen, ha a gyermek napközben van.

Ok

A sportolók lábát olyan öntőszerű gomba okozza, amely meleg, nedves területeken, például a gyermek izzadt cipőjében vagy csizmájában gyarapszik. Ez a gomba általában a gyermek bőrén található, de a túlnövekedés az atléta lábát okozza. A sportoló lábát okozó gomba fertőző és könnyen elterjedt a nyilvános helyeken, ahol az emberek rendszeresen mezítláb, például szekrények és nyilvános medencék. A rühöket olyan mikroszkopikus atkák okozzák, amelyek a gyermek bőrének felső rétegeibe burkolnak, és tojásokat raknak el a gyermek bőrének fertőzésére. A nyálkahártya általában elhúzódó bőr-bőr érintkezéssel terjed ki, de előfordulhat, hogy a fertőzött személy megosztja az ágyneműt, törölközőt, ruhát vagy cipőt.

Kezelés

Az atléta lábát általában otthoni kezeléssel, gerinctelen ellenjavallattal lehet kezelni. Miközben gyermeke ezt a gyógyszert használja, fontos, hogy a lábai tiszták és száraznak maradjanak. Mindig alkalmazza a gyógyszert tiszta lábakra. Ha lehetséges, gyermeke a lehető leggyakrabban mezítláb legyen, vagy olyan szandert viseljen, amely könnyen szellőztetést biztosít a lábaknak. Ha a viszketés nem reagál az over-the-counter gyógyszerekre, az orvosi rendelvényre van szükség a helyi vagy szájon át történő gyógyszeres kezelésre. A gyomirtó szerek vény nélkül kaphatók, hogy meggyilkolják az atkákat és a rágótojásokat. A háztartás minden tagját szegyéknek kell kezelni, és az ágyneműt, ruhát és törölközőket a legmelegebb beállításokon keresztül mosni és szárítani kell.

Megelőzés

A gyermekek flip-flopot használjanak nyilvános zuhanyzókban, medencékben és szekrényekben. A gombafejlődést úgy szabályozhatja, hogy a gyermeke lábát és cipőit megszórja a gombaellenes porral. Ne vásároljon használt cipőt a gyermeke számára, vagy hagyja, hogy a cipőt megosszon barátaival vagy más családtagjaival. A gyermeknek legalább napi kétszer cserélnie kell a zoknit, hogy nedvességet tartson a lábáról.