Mi az átlagos felnőtt férfi magasság és súly?

Bár súlya tükrözheti jelenlegi állapotát, a magassága általában nem. A “Scientific American” szerint a magasságának 20-40% -át környezeti tényezők határozzák meg, mint például a táplálkozás, de 60-80% -ban a genetika határozza meg. Akár magas, rövid, akár átlagos, még mindig egészséges lehet. Másrészt, a súlya elsősorban a zsír és az izomtömeg mennyiségének köszönhető. Az egyik gyors módja annak, hogy megmondja, hogy egészséges súlyban van-e a testtömeg-indexe (BMI), amely figyelembe veszi magasságát és súlyát. Ha kíváncsi vagy arra, hogyan rakódj be más férfiak ellen, itt vannak az emberek átlagos magasságának és tömegének adatai a világ minden tájáról.

Az átlagos felnőttkori magasság általános összehasonlítása

Az átlagos felnőtt amerikai férfi 5 láb 9,5 hüvelyk magas, a Centers for Disease Control és Prevention 2007 és 2010 között gyűjtött adatok szerint. Az átlagok faji és etnikai csoportok szerint változhatnak. Például az átlagos felnőtt nem-spanyol fehér férfi 5 láb 9,8 hüvelyk magas és az átlagos felnőtt nem spanyol fekete hím 5 láb 9,5 hüvelyk magas. Az átlagos magasságú felnőtt spanyol férfiak 5 láb 7,1 hüvelyk. A felnőtt mexikói amerikai férfiak közül – akik szintén szerepelnek a spanyol kategóriában – az átlagos magassága 5 láb 6,9 hüvelyk, a magasság országonként eltérő. Az alábbiakban felsoroljuk a 15 ország listáját, és hogyan rakódnak össze az Egyesült Államokkal: Amerika: 5 láb 9,5 hüvelyk, Kanada: 5 láb 9 hüvelyk, Mexikó: 5 láb 5,75 hüvelyk, Ausztrália: 5 láb 8,75 hüvelyk, Spanyolország: 5 láb 10 Németország: 5 láb 11,25 hüvelyk, Egyesült Királyság: 5 láb 9,75 hüvelyk, Oroszország: 5 láb 9,25 hüvelyk, Kína: 5 láb 5,75 hüvelyk, Japán: 5 láb 7,25 hüvelyk, Brazília: 5 láb 8,25 hüvelyk, Franciaország: 5 láb 9,25 India: 5 láb 4,75 hüvelyk, Görögország: 5 láb 10,25 hüvelyk, Olaszország: 5 láb 9,25 hüvelyk, A legmagasabb férfiakkal rendelkező ország Hollandia, ahol a férfiak átlagosan 6 méter 0,25 hüvelyk. És a legrövidebb férfiak országa Indonéziában, ahol az emberek átlagosan 5 láb 2,25 hüvelyk.

Az átlag felnőtt férfi súlyának globális összehasonlítása

Az átlagos felnőtt amerikai férfi (20 éves vagy idősebb) a CDC szerint 195,5 font. A magassághoz hasonlóan az átlagok faji és etnikai csoportok szerint változhatnak. Például az átlagos felnőtt, nem-spanyol fehér férfi súlya 199,2 font, az átlagos felnőtt nem spanyol fekete férfi pedig 199,4. Az átlagos felnőtt spanyol férfiak súlya 186,1 font. A felnőtt mexikói amerikai férfiak közül – akik szintén szerepelnek a spanyol kategóriában – az átlagos súly 185,4, a súly országonként változik. Amerika: 195,5 font, Kanada: 177 font, Brazília: 160,3 font, Chile: 170,4 font, Németország: 181,7 font, Egyesült Királyság: 185,2 font, Finnország: 181 font, Dél-Korea: 151,2 font, Svédország: 180,6 font

A magasságot és a súlyt befolyásoló tényezők

Számos tényező befolyásolja, hogy a személy magasan növekszik, noha a legtöbbjük két kategóriába tartozik: a genetika és a környezet. Minél magasabb a családod többi tagja, annál valószínűbb, hogy magas. Ami a környezeti tényezőket illeti statisztikailag, a magasabb társadalmi-gazdasági osztályokból származó gyermekek magasabbak, mint az alacsonyabb társadalmi-gazdasági osztályokban. Ez elsősorban a táplálkozás és az egészségügyi ellátás minõségéhez kapcsolódik a gyermekek számára a kritikus növekedési idõszakokban. Míg a testsúlya kevéssé függ a genetikai tényezõktõl, mint a szüleid és nagyszüleid súlya és anyagcseréje, a legtöbb esetben Az életstílus választásától függ. Ha a diétája elsősorban egészségtelen, magas kalóriatartalmú ételeket tartalmaz, és kevés gyakorlatot kapsz, valószínűleg extra súlyt fogsz adni. Ha azonban egy egészséges, kiegyensúlyozott étrendet eszel, és rengeteg testmozgást tesz lehetővé, akkor a test természetes lesz az ideális súly mellett.

Hogyan készíts magadnak magasabbra nézni?

Tehát mit tehetsz, ha magasabbra akarsz lenni? Mint teljesen felnőtt ember, nem sok. Viszont magasabbak lehetnek a jó testtartás gyakorlásával, ami néhány hüvelyknyit ad egy összehúzódott testtartás fölött, és olyan ruhát visel, amely jól illik hozzá, anélkül, hogy túlságosan zsúfolt lenne. Egyéb stílus tippek közé tartozik a monokromatikus öltözködés, elkerülve az öveket és a mellényeket, a kabátját vagy a zakóját a nadrággombja fölé és a ruházati kiegészítőkre csak a test tetején. Természetesen mindig viselhetsz felvonókat a cipődben, egy ideiglenes magasságnöveléshez. A megfelelő étkezés és a gyakorlás szintén szerepet játszik. Bár a megfelelő étrend nem feltétlenül növeli a növekedést, a vitaminok és az ásványi anyagok sokféle táplálékforrás általi kinyerése kevésbé valószínű, hogy elveszíti a magasságot. És az erőkifejtés építi a csontsűrűséget és fejleszti az izmokat, amelyeknek egyenesen és magasra kell állniuk az idős korban.

Hogyan fogyhat

Ha fogyni szeretne, akkor a kalóriatermék (a naponta elfogyasztott kalóriák) meghaladhatja a kalóriatartalmát (a napi kalóriát). Ennek elérése érdekében célszerű legalább 30 percig gyakorolni a legtöbb napot a héten, és az étrendnek a sovány fehérjére, a friss gyümölcsökre és zöldségekre kell koncentrálnia. Hasznos lehet nyomon követni az Ön által elfogyasztott kalóriákat is, és fogyasztani egy olyan alkalmazásban, mint a szakértői alkalmazás, ahol beírhatja az Ön által fogyasztott ételeket, valamint nyomon követheti az edzést.