Mi a borsófehérje előnyei?

Akár vegán étrendet követel, akár csak megpróbálja lecsökkenteni az állati eredetű élelmiszereket, a borsófehérje segít a fehérje igényeinek kielégítésében. De már nem csak a borsólevélről van szó. A borsófehérje előnyei egyre nagyobb szerepet játszhatnak az amerikai élelmiszerpiacon.

Kiváló minőségű fehérjeforrás

Az “Agro FOOD Industry Hi Tech” -ben 2012-ben közzétett állatkísérletben a kutatók azt találták, hogy egy borsó termék fehérje minősége hasonló volt a tojás és a szója, amely teljes forrást jelent. Komplett fehérjeforrások szolgáltatnak minden olyan aminosavat, amelyet a tested nem képes. Sok növényi fehérje csak néhány ilyen aminosavat tartalmaz.

Az arginin-Rich

A borsófehérje jó eredetű arginin, egy olyan aminosav, amelyet a szervezetnek muszáj építeni. Az arginin feltételesen elengedhetetlen, ami azt jelenti, hogy többre van szüksége stressz vagy betegség idején. A borsófehérjétől több arginint fog kapni, mint más fehérjeforrásokból, az FoodNavigator-USA honlapján található cikk szerint.

Élelmiszer allergia alternatívája

Ha elkerüljük a süteményeket és a tésztákat, mert a tojásokra allergiásak vagyunk, a borsófehérje lehet a megoldás. A Northern Pulse Growers Association szerint a borsó koncentrátumok és izolátumok a cupcakes, cookies, waffles és ravioli tojást helyettesíthetik az íz és a textúra fenntartása mellett. Ön is élvezheti a borsó termékek, mint a fehérje forrás, ha van egy tej vagy szója allergia.