Mellékhatások a d vitamin cseppek csecsemők számára

A baba teste D-vitamint termel, amikor napfénynek van kitéve, de valószínűleg a bőrén fényes fényvédő van, amikor kint van, hogy megvédje a finom bőrét. Healthychildren.org, az Amerikai Gyermekgyógyászati ​​Akadémia weboldala, javasolja egy D-vitamin kiegészítést, különösen a szoptatott csecsemők számára, hogy megakadályozzák a csuklatok csillapításával jellemzett megbetegedéseket. Beszéljen gyermekorvosával, mielőtt a csecsemődet D-vitamin-cseppet adná. Ezenkívül mindig adja meg a helyes adagot, mivel a baba túl nagy adagolása nemkívánatos mellékhatásokat eredményezhet.

A D-vitamin szorosan együttműködik a kalciummal a baba testében, hogy erős csontokat építsen és tartson fenn. Szabályozza immunrendszerét és sejtjeit is, amelyek megvédhetik a rákot. A D-vitamin bizonyos ételekben, például zsíros halakban, dúsított tejben, gabonafélékben és tojásban található. A gyermekek rohamok ellenére a D-vitamin alacsony szintje hozzájárulhat a rákhoz, a magas vérnyomáshoz, a depresszióhoz és az elhízáshoz. Csak kis mennyiségű D-vitamin kerül át az anyatejbe, ezért orvosa javasolhatja a D-vitamin cseppeket a baba számára.

A Breastfed babáknak naponta 400 nemzetközi egységnyi D-vitamint kell kapniuk, a HealthyChildren.org honlapján. Általában ezeket a cseppeket egy 1 ml-es multivitamin-vitamin-kombinációban vagy vitaminokban, amelyek A, C és D vitaminokat tartalmazzák. A csecsemőtáplálékhoz hozzáadják a D-vitamint, így a tápszerrel táplált babáknak nincs szüksége a cseppekre. A szabály alóli kivétel, ha a baba egy nap alatt kevesebb mint 32 uncia, vagy 1000 milliliter D-vitaminos készítményt szed.

Használja a csecsemőt, amely a baba D-vitamin-cseppjéhez érkezik, és töltse fel az ajánlott mennyiséget, így a baba nem kap túl sokat. A D-vitamin tolerálható felső határa 1000 NE a 0-6 hónapos csecsemők és 1,500 NE a csecsemők 6-12 hónapig. Ha meghaladja ezt a dózist, a csecsemők szomjúságot, rossz étvágyat, súlycsökkenést, csontfájdalmat, fáradtságot, fájó szemeket, viszkető bőrt, hányást, hasmenést, székrekedést, gyakori vizelést, izomproblémákat és fémes ízeket tapasztalhatnak szájukban.

A krónikus magas D-vitamin szint emelheti a kalciumszintet is, a Linus Pauling Institute weboldalának megfelelően. A hypercalcémia olyan kifejezés, amelyet túl sok kalcium leírására használnak a vérben. A vesekő, a csontvesztés és a szervek meszesedését okozhatja, beleértve a szív és a veséket is. A meszesedés a kalcium felépítése az erekben vagy a szervekben, ami zavarhatja a szerv működését.

D-vitamin

Adagolás

Mellékhatások

szövődmények