Melatonin és fogyás

A szervezet természetes módon termeli a melatonin hormont, és az alvás-ébrenlét ciklusának szabályozására használja. A melatonin-kiegészítők számos problémára használatosak, például az álmatlanság, a migrén és a fibromyalgia. Az Egyesült Államok felnőttkori népességének becslések szerint az elhízottak száma a 2010-es, a Betegségmegelőzési és Megelőzési Központok által szolgáltatott 2010-es adatok alapján hasznos lehet, ha a melatonin segítséget nyújtott a fogyáshoz.

A zsírsejtek típusai

Háromféle zsír- vagy zsírsejt van a szervezetben. A szervezet fehér zsírszöveteket tárol, de éget barna és bézs zsírsejtek energiáért. A “Journal of Pineal Research” című, novemberi, 2013-ban kiadott, kislányos és elhízott patkányokat tartalmazó kis állatokon végzett vizsgálat szerint a napi 10 milligramm testtömeg-kilogrammonként hozzáadott melatonin adag napi hat hétig fehér zsírsejtek A barna sejtekhez és fokozott termogenezishez, vagy energiaköltségekhez.

Kiegészítve a melatoninnal

Bár ígéretes kutatások szerint a melatonin szerepet játszhat a súlygyarapodás megelőzésében, a Michael J. Breus, Ph.D. Egy 2013-ban megjelent Psychology Today cikkben. Még mindig túl sok ismeretlen tényező van annak meghatározására, hogyan kell kiegészítő melatonint használni a testsúlycsökkenéshez. Ehelyett olyan stratégiákat alkalmazhat, amelyek növelik a szervezet természetes melatonin termelését, beleértve a rendszeres testmozgást, elkerülve az éjszakai fényt, miközben alvás közben napközben napfénynek is kitetted. A melatonint is tartalmazó ételek, mint például a dió, a paradicsom és a cseresznye is fogyaszthatók.