Jobb, ha kevesebb súlyt és több ismétlést, vagy több súlyt és kevesebb ismétlést dolgoz ki?

Függetlenül attól, hogy fel kell emelni a könnyebb súlyokat, miközben nagyobb számú ismétlődést végez vagy súlyosabb súlyokat használ, és kevesebb ismétlődést végez, attól függ, hogy melyik a fitness célja. Az izmok fajtája, amelyet az edzés során az izmokba helyezett, közvetlenül befolyásolja az eredményeket. Nincs különösebb helyes vagy rossz út a súlyozásra, de az edzésnek tükröznie kell képzési céljait.

A súlygyorsítás célja

Az emelőprogramok eltérőek, hogy érdeklődnek-e az erő növelésében vagy az izomtömeg növelésében. Az izomerõ kialakítására tervezett edzés elsõsorban az Ön által emelt súlyra összpontosít, mivel az izmoknak elegendõ erõt kell kifejteniük az ellenállás leküzdésére. Az izomtömeg építése, amelyet hipertrófiának neveznek, a súlyemelési edzés teljes mennyiségére összpontosít.

Emelés erősségre

Az erő növelése megköveteli a viszonylag nehezebb súlyok emelését. Két erejű hat ismétlődő készletet kell elvégeznie, vagy kevesebbet kell készítenie minden egyes edzéshez, hogy erőt építsen. A súly, amelyet fel kell emelni az egyes edzések során, 85 százalék vagy annál nagyobb az Ön egy ismétlési maximumánál, vagy 1 RM-nál. Az Ön 1RM-je az a maximális súly, amelyet egy ismétléshez egy feladat elvégezhet. A készletek között 2-5 perc közötti pihenőidőkre van szükség, amikor erőteljes készleteket készítenek.

Emelés az izomtömegre

Az izomtömeg megteremtéséhez nagymennyiségű edzésprogramok szükségesek, azaz viszonylag nagyobb számú készletet és ismétlődő feladatokat végez. Az izomépítő program minden egyes állományának nyolc-tizenkét reprodukciót kell tartalmaznia. Az ellenállás nagysága, amellyel nagyobb számú ismétlés elvégzésére lesz szükség, lényegesen könnyebb lesz, mint a súly, amelyet akkor használja, amikor az erő építésére összpontosít. Használjon ellenállóképességet, amely az Ön 1RM-jének 67-85% -át teszi ki az izomtömegemelés során. A pihenőidők rövidebbek a hipertrófia edzés során, és csak 30-90 másodpercig tarthatnak.

szempontok

Fontos megjegyezni, hogy a testsúly-edzéshez szükséges súlynak megfelelőnek kell lennie a képzési mennyiséghez. Meg kell fáradtnak lennie a kijelölt számú ismétlésben. Például, ha felemeli az erejét, és több mint hat ismétlődést tesz eleget a súlyával, akkor növelnie kell a későbbi edzések ellenállását. Alternatív megoldásként, ha izomtömegre emelsz és nem tudsz nyolc ismétlést elérni, amikor a súlyodat használod, akkor legközelebb könnyebbé válik az ellenállás. Folyamatosan végezzen módosításokat az elvégzett gyakorlat és a képességek javítása alapján.