Fürj tojás táplálkozás

Miközben az Egyesült Államokban nem annyira jelen vannak, mint a csirke tojások, a fürjtojások több konyhának fontos részét képezik, és Kolumbiában általában elfogyasztják őket. Sokkal kisebbek, mint a csirke tojások, így egy étkezésük megköveteli, hogy többet eszik egy időben, még mindig jönnek tele van tápanyagok, amelyek az Ön egészségét. A fürjtojások azonban magasabbak a koleszterinben, mint a csirke tojások, magasabb tojásfehérje arányuk miatt, és bizonyos személyek számára egészségügyi kockázatot jelenthetnek.

Az alapok: kalóriák és makronutriensek

A fürj tojás alacsony a kalóriákban. Az 5 tojás adagja csak 71 kalóriát tartalmaz – napi kalóriatartalmának 4 százaléka egy standard 2000 kalóriás étrendben és nagyjából ugyanolyan, mint egy nagy csirke tojás. Minden fürjtojás 6 gramm fehérjét biztosít a bőr és a haj egészségének megőrzéséhez. A fürj tojás 5 gramm zsírt is tartalmaz, beleértve a 1,6 gramm telített zsírt adagonként. Mivel a telített zsír fokozza a vér koleszterinszintjét – és viszont hozzájárul a szívbetegséghez – mérsékelten kell fogyasztani a fürjtojásokat.

Kolin és A-vitamin

A fürj tojás hozzáadása az étkezéshez növeli az A-vitamin bevitelét, valamint a kolint. A szervezet a kolinra támaszkodik, hogy segítsen az egészséges sejtmembránok fenntartásában és az idegrendszer működésének támogatásában. Az A-vitaminnak megvan a maga heath előnyei, beleértve az immunrendszer jobb működését és az egészséges látást. A fürjek tojásainak minden adagja 119 milligramm kolint és 244 nemzetközi egységet tartalmaz az A-vitaminból. Ez biztosítja a napi kolin 22 százalékát és a napi A-vitamin bevitel 8 százaléka az orvostudományi intézet szerint, valamint 28 százalék És a javasolt napi kolin és az A-vitamin bevitelének 10 százaléka a nők számára.

Vas és szelén

A fürj tojás néhány fontos ásványi anyag nagy forrásául szolgál. Szelénben gazdagok és még több vasat kínálnak, mint a tyúktojások. A vas lehetővé teszi, hogy az adenozin-trifoszfátot – a vegyi anyagot, amely táplálja a sejtek napi funkcióit – míg a szelén olyan enzimeket aktivál, amelyeknek a pajzsmirigy működéséhez szüksége van. A szervezet vasra is támaszkodik a vörösvérsejt funkciók támogatására, és szelénre van szüksége az izomanyagcserére és az erek táplálására. A fürj tojás minden adagja 1,6 milligramm vasat tartalmaz – 20% -ot és 9% -ot a javasolt napi bevitelhez férfiak és nők számára -, és az orvosi intézet szerint az ajánlott napi szelénbevitel 26% -át is tartalmazza . A nagy csirke tojás viszont csak 0,9 milligramm vasat tartalmaz.

Koleszterin aggodalmak

A fürj tojás magas a koleszterinszintben, és minden adag 380 mg-mal növeli a koleszterinadagolást. Ez több mint a 300 milligramm határérték a legtöbb ember számára, és csaknem kétszerese a 200 milligrammos napi limitnek, amelyet magas koleszterinszint vagy szívbetegségben szenvedőknek szenvednek az American Heart Association szerint. A fürjtojás koleszterinszintje növelheti a vér koleszterinszintjét, különösen akkor, ha érzékeny a koleszterinre az étrendből. A fürjtojásokat mérsékelten kell enni, mint alkalmanként, hogy elkerüljük a napi koleszterinszintet.