Fognak bizonyos vitaminok megnövelni a szempillákat?

A szempilláknak viszonylag rövid növekedési ciklusuk van, körülbelül 30-45 napig, Dr. Beth Ann Ditkoff szerint, “Miért nem nő a szempillája? “A toxinok, az allergiás reakciók, a szemfertőzések, a pajzsmirigy-probléma, a folyamatos szemét dörzsölés, a napsugárzás, az egészségügyi állapotok és bizonyos gyógyszerek hozzájárulhatnak a szempillák töréséhez és megakadályozzák a szempilla növekedését. A szempillák növekedésének ütemét a genetika határozza meg, de bizonyos tápanyagok segíthetnek a szempilla növekedésében.

B-3-vitamin

A B-3-vitamin, más néven niacin, stimulálja a szempilla növekedését, megszünteti a száraz és törékeny szempillákat, javítja a véráramlást a szőrtüszőkben, támogatja a sejtszaporodást, megakadályozza a szempillákok esését, és segít a szervezetben a keratin, A B-3-vitaminban gazdag élelmiszerek közé tartoznak a marhahús, a lazac, a tilápia, a tonhal, a napraforgómag, a mogyoró, a gombák és a spárga.

C vitamin

A C-vitamin egy olyan antioxidáns, amely erősíti az immunrendszert és megvédi a szempilláit a fertőzéstől, méreganyagtól és betegségtől, amely gátolhatja a haj növekedését, Charles Alan Blake Clemetson, a “C-vitamin” szerzője szerint. Clemetson hozzáteszi, hogy a C-vitamin hidratálja a szempillákat, A gyógyulási folyamat, csökkenti a szőrtüszőgyulladást, javítja a szőrtüszők károsodását, segíti a kollagén termelést és csökkenti a szempillaspirálódás kockázatát. A C-vitaminban gazdag élelmiszerek közé tartozik az áfonya, a karfiol, a brokkoli, a kelbimbó, az ananász, a narancs, a paradicsom, a grapefruit, a káposzta és a szamóca.

E-vitamin

Az E-vitamin olyan antioxidáns, amely javítja az immunrendszer működését, és megvédi a hajhagymáit a szabad gyököktől, amelyek megakadályozzák a szempillák növekedését. “Blake hozzáteszi, hogy az E-vitamin a vér és a vér Oxigén a szőrtüszőkhöz, csökkenti a szőrtüszőgyulladást, elősegíti a haj növekedését, kiküszöböli a száraz és törékeny szempillákat, javítja a sérült szőrtüszőket, segíti a sejtes reprodukciót és csökkenti a szempillaspirálódás kockázatát. Az E-vitaminban gazdag ételek közé tartozik a mandula, mogyoró, kelkáposzta, spenót, napraforgómag, sáfrányolaj, áfonya, mogyoróvaj és avokádó.

H-vitamin

A H2-vitamin, amelyet biotinnak is neveznek, ösztönzi a szempilla növekedését, fokozza a szőrtüszők véráramlását, megköti a szempillákat, megakadályozza a szempillák megszáradását és leesését, javítja a szem és a szempillák állapotát, és segít a szervezetnek olyan tápanyagok felszívásában, mint pl. Zsírok, aminosavak és szénhidrátok, amelyek az egészséges szempillák stimulálásához és fenntartásához szükségesek, állítja Alan Pressman, a “Pocket Idiot Vitaminok Útmutatója” szerzője. A H vitaminban gazdag élelmiszerek közé tartoznak a szójababok, banánok, gomba, szardínia, tojás, dió, Bab, fekete szemű borsó és anyatej.

A kalcium egy olyan ásványi anyag, amely segíti a szempilla növekedését, segít megnövelni a szempillákat, megakadályozza a szempillák törését és csökkenti a hypothyreosis által okozott hajhullás kockázatát, amely akkor következik be, amikor a pajzsmirigy már nem termel elegendő hormont a szervezet anyagcseréjének és vérének szabályozására A kalciumban gazdag élelmiszerek közé tartoznak a joghurt, a sajt, a tej, a mandula, a borsó, az okra, a kollard zöld, a lazac, a lazac, a lazac, Tofu és szardínia.

Kalcium