Egyszerű szénhidrátok vs komplex szénhidrátok és pulzusszám

A pulzusszám, amely az a pillanat, amikor a szíved egy perc alatt eléri a szív egészségét. A Harvard Health Publications beszámol arról, hogy a pulzusszám növekedése idővel a jövő szívproblémái lehetnek. Amit eszel, beleértve a szénhidrát típusát is, befolyásolhatja a pulzusszámot. Forduljon orvosához, ha aggódik a pulzusszámmal.

Egyszerű és komplex szénhidrátok

A szénhidrátok a kémiai összetételük és az emésztés és az abszorpció aránya alapján változnak. Az egyszerű szénhidrák egy vagy két cukormolekulából állnak, és gyorsan emésztik és gyorsan felszívódnak a szervezetben. A gyümölcsök, a tej és a hozzáadott cukrok, például az asztali cukor és a fruktózos kukoricaszirup példák egyszerű cukrokra. A komplex szénhidrát egy olyan cukorrétegből áll, amely hosszabb ideig emészthető, mint egyszerű szénhidrátok. Lassabb ütemben. Példák a komplex szénhidrátokra: kenyér, rizs, szemek, bab és burgonya.

Carbs és pulzusszám

Az egyszerű és komplex szénhidrák emésztési sebessége hatással van a vércukorra, ami viszont befolyásolja a vérnyomást és a pulzusszámot, a Lawnwood Regional Medical Center és a Heart Institute szerint. A magasabb vércukorszint magasabb vérnyomást és szívfrekvenciát eredményez, mondja Lawnwood. Az egyszerű szénhidrátok gyorsan emésztik gyorsan a vércukorszint növekedését, míg a komplex szénhidrák általában alacsonyabb, folyamatosan emelkednek a vércukorszintben. Van néhány kivétel, bár – a fehér kenyér technikailag összetett szénhidrát, de a finom szemcsék miatt gyorsan emészt. A gyümölcs egyszerû szénhidrátokkal teli, de lassabban emésztõdik a rosttartalma miatt. Válasszon egyszerű és összetett szénhidrátokat, amelyek természetesen rostokat tartalmaznak, mint például a teljes kiőrlésű gabonát, gyümölcsöt és zöldséget.

Szénhidrátok és elhízás

A túlsúly megköveteli, hogy a szíved jobban működjön, ami növelheti a pulzusszámot. Túl sok kalória fogyasztása bármilyen forrásból súlygyarapodást okoz. De bizonyos egyszerű szénhidrátok, nevezetesen a hozzáadott cukor, hozzájárulnak a kalóriákhoz anélkül, hogy bármilyen tápértéket kínálnának. Sok amerikai fogyaszt több kalóriát a hozzáadott cukorból, mint amennyit észlelnek, ami súlygyarapodáshoz, elhízáshoz és viszont fokozódik a pulzusszámhoz – mondja az American Heart Association.

Tippek a szívritmus javítására

Az olyan szénhidrátok kiválasztása, amelyek kevésbé befolyásolják a vércukorszintet, amelyet alacsony glikémiás szénhidrátokként említenek, segíthetnek a szívfrekvencia javításában. Az alacsony gasztronómiai alapú élelmiszerek közé tartozik például a zabpehely, az édesburgonya, a bab, a zöldség és a 100 százalékos teljes kiőrlésű kenyér. Ha túlsúlyosak, a testsúlycsökkentés elősegítéséhez a diéta megváltoztatásával is elősegítheti a pulzusszám növelését. Az egészséges és egyszerű és összetett szénhidrátok, például a gyümölcsök, a nemes tejet, valamint a joghurtot és a teljes kiőrlésű szeleteket tartalmazó étrend kitöltésével segíthet megtakarítani a kalóriát és elveszíteni a felesleges mennyiséget.