Egy nap megtisztítani

A máj, a vesék, a bőr és a belek természetesen kiküszöbölik a toxinokat és megtisztítják a testeteket, és nincs szilárd tudományos bizonyíték arra, hogy a “tisztítás” eltávolítja a további szennyeződéseket. Sok alternatív egészségügyi szakember azonban időszakos tisztogatást javasol az emésztőszervek támogatása vagy a rendszer újbóli beindításának módja, ha az Ön étrendje és életmódja az egészségtelen felé irányul. Beszéljen orvosával arról, hogy az egynapos tisztítás biztonságban lesz-e az Ön számára, akár egyetlen eseményként, akár ismétlődő gyakorlatként.

Különböző módszerek a tiszta

Nincs egyetlen “helyes” módszer a tisztításra, de az alsó sorban az az, hogy nem kell kellemetlennek lennie. Ne egyenlítse ki a tisztítást kolonoszkópos preparátummal, amelyben inni egy kellemetlen kóstoló készítményt, amely a nap nagy részében tartja a fürdőszobában. És nem olyan, mint egy gyors a vallási ünnepekre, ahol 24 órán keresztül tartózkodik mindenektől, kivéve a vizet. A fenti módszerek közül egyik sem ajánlott rendszeresen, mert a szervezet nem kapja meg a szükséges tápanyagokat, és valószínűleg fáradt, ingerlékeny, és nagyon sokat gondolkodik az ételtől. Egy népszerű és egészségesebb módja annak, Gyors, amelyben csak frissen gyümölcsölt zöldséget és gyümölcsöt fogyaszthat egy-három napig. Rengeteg vitamint és ásványi anyagot kap a gyümölcslevekből, de lényegesen kevesebb a két tápanyagból, amelyek növelik a teljesség érzését – rost és fehérje. Bár nem lesz táplálék-megfosztott, éhes lehet, ezért vigyázzon, nehogy túlzásba vegyen, amikor visszatér a normális étkezéshez.

Előkészítés egy napi lé tisztítására

A leginkább egészségtelen ételektől kezdve az egynapos tisztításhoz való váltás katasztrófát okozhat. Nem mágikusan “visszavonja” a kettős sajtburgert krumplival és kólaval, amelyet előző vacsorára vacsorázott – és ha megtisztulás után visszatér a rossz szokásaihoz – nagyon kevéset fogsz elérni, hanem készítsd el a tisztításodat Az egészségesebb étrend kiválasztásával. Adj magadnak egy hetet vagy többet az egészségtelen étkezéshez. Gyűjtsön be több gyümölcsöt és zöldséget a kezelőorvosba, és vágja vissza vagy szüntesse meg a hozzáadott cukrot és finom szemcséket. Válassza ki az egész, természetes ételeket a feldolgozott és gyors ételek mellett – az ételeket, amelyeket ki kell választani: teljes kiőrlésű gabonák, gyümölcsök és zöldségek, sovány fehérje és egészséges zsírok. Az otthon gyakoribb étkezés megkönnyíti a folyamatot. Ha folytatni szeretné a gyümölcslevet, akkor a gyümölcslevek vásárlása olcsóbb lesz, mint a friss gyümölcsleveken a helyi gyümölcslépróbán, amely minden egyes pohár lé számára legalább 5 dollárt képes végrehajtani. A gyors, ha nem sok kötelezettségvállalás. Például 7:00 órakor kezdődhet. Szombat este és vasárnap 7 órakor fejeződnek be. Ahelyett, hogy egy nehéz étkezés, lépjen ki az egy napos fokozatosan megtisztítani egy egyszerű vacsora, mint például a gyümölcs, a leves vagy a smoothie.

Levesek egy egynapos tisztításhoz

Győződjön meg róla, hogy friss zöldségeket és gyümölcsöket használ a gyümölcslevélben. Stacy Kennedy, a Reboot With Joe nevű regisztrált dietetikus, 80/20 arányt javasol – 80 százalék zöldséget, például zöldséget, sárgarépát és zellert, és 20 százalék gyümölcsöt, például almát és citromot. gyümölcslé. Lauren Felts tanúsítvánnyal rendelkező táplálék-szakértője egy-két zöld zöldséget, például spenótot vagy uborkát, édesebb ízesítőt ajánl, például sárgarépát, céklát vagy zöld almát, gyógynövényes petrezselymet vagy mentát, valamint egy “superfood extra” -t Mint a gyömbér vagy a kurkuma gyökere. Ha aggódik attól, hogy nem kap elegendő fehérjét a gyümölcslé tisztítása alatt, hozzáadhatsz néhány chia magot vagy fehérjetartalmat, mondja Kennedy. De egy napi juice gyorsan nem valószínű, hogy fehérjehiányt okoz, mondja.

Tisztító szempontok

Dr. Ben Kim, egy csontkovács és böjti szakértő azt javasolja, hogy egy napi gyümölcslevet hetente egyszer vagy ritkán, mint havonta egyszer tisztítsanak, mint pihentető emésztőrendszert. A gyümölcslúgás, mondja Woodson Merrell, M.D., kínál egy kis időt a szilárd ételből, így segíthet javítani a bélünket. Ezenkívül meg is szünetet ad a májnak abban, hogy semlegesítse az annyi méreganyagot, különösen akkor, ha organikus ételeket tartalmaz. A tisztítás újra felszívja Önt, ami plusz, ha túl kevés folyadékot fogyaszt. És még egy kis súlyt is elveszíthet – bár többnyire vizet bocsát ki, így a megtisztítás jó módja annak, hogy elkezdjük vagy folytassuk az egészséges táplálkozási rendet, amely hosszú távon természetes fogyáshoz vezet: Egy napos tisztítás Talán nem mindenki számára a legjobb ötlet, figyelmeztet Dr. Merrell. A terhes nők, az alulsúlyozott vagy cukorbetegek vagy a szívbetegek, a magas vérnyomás vagy más krónikus betegségben szenvedők ellenőrizniük kell orvosukat, mielőtt bármilyen időtartamú tisztítást megpróbálnának.