Ecet akne hegekhez

Az amerikai akadémia szerint az Egyesült Államok tinédzsereinek 85% -át érintő pattanások nem meglepőek, hogy sok ember ecsetelést eredményez. Ezek a hegek különböző formákat ölthetnek, mint például a gördülési mélyedések, a jégcsákányok, valamint az emelt, húsos keloidok, megjegyzi az Acne.org-ot. A súlyos akne hegesedés esetén a klinikai kezelések a legjobb megoldás. Ha a pattanása egyszerűen piros foltokat okozott a felszínen, a helyi otthoni jogorvoslatok, például az ecet hatékonyak lehetnek.

Ecet

Az almás ecetet lazán kötik össze, mivel előnyös a különböző betegségek és állapotok, mint például a testszag, a fogyás, az akne és a GrannyMed szerint az életkor foltok. Szájon át vagy helyileg is alkalmazható a bőr állapotának javítására. A Global Healing Center megjegyzi, a tisztán ecettel összehasonlítva az alma almabor ecetet nem pasztörizálják vagy feldolgozzák, és így megtartja előnyös enzim tulajdonságait és antioxidáns szereket.

Előnyök

Nem említik meg az almasavas ecetet, mint a megbízható gyógyászati ​​weboldalak akne hegek kezelését. Valójában még a pattanásokkal való kapcsolatai is meglehetősen spekulatívak. A Detox for Life weboldal megjegyzi, hogy az almasavas ecet alfa-hidroxi-savakkal távolítja el az olajokat és a zsíros lerakódásokat a bőrről, valamint eltávolítja az elhalt hámsejteket, hogy lágyabbá váljon.

Alkalmazás

A Detox For Life azt ajánlja, hogy az almás ecetet vízzel keverje össze, majd helyezze fel az oldatot helyileg a pattanásra pamut golyóval. Ismételje meg ezt naponta kétszer. Bizonyítékosan ez segíthet kiszáradni a gyulladást és csökkenti a fertőzést. Az almás ecetet is összekeverhetjük mézzel és vízzel, és szájon át fogyasztjuk. Ez méregteleníti és hasznos lehet a bőrön, megjegyzi a Detox for Life.

szempontok

Beszélje meg orvosát, mielőtt megpróbálta kezelni az almás ecetes almával vagy más természetes gyógymóddal kapcsolatos feltételeket. Az Acne.org megjegyzi, hogy a pattanás hegek helyi kezelésének bármilyen formája nagyrészt hatástalan. További kutatásokat kell végezni az alternatív gyógymódokról a pattanások körülményei között, hogy megerősítsék vagy ellensúlyozzák a hatékonysági kimutatásokat, jegyzi meg a MayoClinic.com

alternatívák

A GrannyMed felsorolja az aloe vera-t mint lehetséges természetes kezelést az enyhe hegesedésért. Az Acne.org felsorolja a klinikai kezeléseket, mint az egyetlen tényleges megoldást a pattanás hegesedésére. A kémiai hámlasztás és a lézerkezelések használhatók hornyolt hegekre, miközben a szteroid injekciókat és a folyékony nitrogén injekciókat fel lehet használni a megemelt húsos növekedési hegek lebontására.