Az oldalsó kanyarok gyakorolják az izmokat?

Az oldalirányú kanyarokat súlyokkal lehet kifejleszteni, hogy kifejthessék az izom erejét vagy testtömeg-testmozgást a gerincmozgás kifejlesztéséhez. Függetlenül attól, hogy milyen típusú oldalhajlást végez, fontos, hogy csak oldalra hajoljon, és ne engedje, hogy a tested megforduljon. Egy másik fontos tényező, hogy elkerüljük a túlhajlást. A túlzott mozgástartomány a gerincet potenciálisan káros helyzetbe hozhatja. Az oldalsó kanyarok számos izomot tartalmaznak.

Erector Spinae

Az Erector spinae a kollektív kifejezés, amelyet a nyolc izomnak a leírására használnak, és amelyek átfedik a gerinc hosszát. Két oszlopot képez a gerinc egyik oldalán a koponya aljától a medencéig, amikor mindkét fél egyidejűleg összehúzódik, ezek az izmok gerinc hosszabbítást okoznak. Amikor oldalsó kanyarokat készít, az erekciós spinae egyik oldala működik, míg a másik oldal ellazul. Az oldalsó hajlításhoz használt anatómiai kifejezés oldalirányú hajlítás.

obliqus

Az obliques a füllébe fűződik, és alapvetően a derékizmok. Három ferde izom van: külső, belső és keresztirányú. Amellett, hogy támogatja a belső szerveket, és részt vesz a gerinc forgás fellépésekor, a ferdék erősen érintettek az oldalsó kanyarokban.

rectus

A rectus abdominus az izom a has elülső részén helyezkedik el, és általában az Ön abszolút néven ismert. Az ön abszorbcióját középen egy vonal alba kötőszöveti csíkja választja el. Ez azt jelenti, hogy egy abroncsot használhat egyszerre. Míg a dörzsölések és más hagyományos ab gyakorlatok a teljes rectus abdominust használják, az oldalsó könyök egy oldalról dolgozik.

Quadratus Lumborum

A Quadratus lumborum, vagy a QL rövid, egy kis izom, amely a tüdőbőr tetejénél fogva a tüdejétől az alsó bordáidig és az ágyéki gerincig terjed. A test mindkét oldalán található, amikor együtt dolgoznak ezek az izmok segítik az ágyékcsont gerince igazodását és stabilitását, de az oldalsó könyök egy időben felveszi az egyik oldalt.

A Kundalini jóga egy oldalsó kanyar változatát kínálja, amely minden kulcsfontosságú izom működését szolgálja, így hosszát áthatja a törzsén és nagyobb rugalmasságot biztosít. Állva a lábad két-három méterrel egymástól, hozza a karját a vállmagasságig és oldalra. Exhale és emelje fel a jobb karját a fejeden, ahogy hajlítsa a derekát balra. Hagyja, hogy bal keze lecsússzon a bal lábán, amennyire csak megy, anélkül, hogy túlságosan húzza az izmait a jobb oldalán. Inhaláljon és térjen vissza kiindulási helyzetébe, majd ismételje meg az oldalsó könyök jobb oldalát. Folytassa, óvatosan hajlítsa egyik oldalról a másikra, idővel az inhalálással és kilégzéssel egy percig.

Side Bend gyakorlása