Az átlagos megtérülési ráta gyakorlása után

A gyógyulás utáni helyreállítási arány jó mutató a teljes kardiovaszkuláris egészségre. Mind a szívednek, mind az izmoknak rövid időre van szüksége a testmozgás után. Miután megtudta, hogyan tudja nyomon követni az aktív pulzusszámot, tudomásul veszi, hogy milyen gyorsan tér vissza a pihentető mozgás után.

A fizikai alkalmasságtól és az edzés intenzitásától és időtartamától függően az átlagos felnőtt szívsebessége körülbelül 15-25 percenként csökken. A gyermekek rövidebb gyógyulási idõt élvezhetnek, mint a gyakori, rendszeres testmozgást gyakorló személyek. Ha növeli az edzésprogram időtartamát vagy intenzitását, akkor a helyreállítási arány is növekedni fog: az idő múlásával, miközben továbbra is erősebb testmozgást folytat, a szervezet kiigazításra kerül, és a helyreállítási arány közelíti meg a régi értékét. A visszatéréshez szükséges idő nagyban változik az egyének és a rutin változásai szerint, így előfordulhat, hogy gyors visszatérés következik be, vagy fokozatosabb lehet.

A rendszeres testmozgás és a kiegyensúlyozott étrend erősítheti a szívét, de más életmódbeli döntések, például a dohányzás negatív hatást gyakorolhat a szívetek gyakorlására és helyreállítására. A testsúly és az életkor befolyásolja a szív egészségét is: Ha Ön túlsúlyos dohányos, aki csak alkalmanként gyakorolja, a helyreállítási sebessége meghaladja az optimális 15-25 percenkénti lefelé esést, és hosszabb időn át érzed magad és feszül . Az optimális gyógyulási arány biztosítása érdekében rendszeresen gyakoroljon és elkerülje azokat a tényezőket, amelyek negatív hatást gyakorolnak a szívére.

Az izmok is vissza kell térni a testmozgás után. A testmozgást közvetlenül követő időszak, amikor a végtagok súlyos vagy gyenge érzést kapnak, az az idő, amikor a vázizmái meggyulladnak. A visszanyerési időszak hossza jelentősen változik egyik személyről a másikra, de lépéseket tehet az izom-helyreállítási időszak gyorsítására is. Javíthatja a gyógyulást az izomfehérje-szintézis stimulálásával, az izomzat megfelelő tápanyagellátásával és a vér fenntartásával Glükóz a testmozgás alatt és közvetlenül után: Minden nap, győződjön meg róla, hogy étrendje 1,4-2 gramm proteint tartalmaz testtömegére vonatkozóan. Például, ha súlya 175 font – körülbelül 79 killogram – meg kell fogyasztania 111 és 159 gramm / nap. A teljes fehérje minden étkezéskor mintegy 30 százalék kalóriát tartalmazzon. Közvetlenül a testmozgás után igyon egy fehérje rázza meg vagy enyhítse a sovány, fehérjét tartalmazó húsokat, mint például a pulyka. Ha több mint egy órán keresztül fáradhatsz, szénhidrátban gazdag folyadékokat, például sportitalokat inni felépülés. Ellenkező esetben elegendő víz. A vázizmok a protein és a leucin aminosav függenek, hogy gyorsítsák fel a helyreállítást ebben az időben. A fehérjéket közvetlenül a testmozgás után fogyasztják, amellyel gyorsabban kell fellépniük.

Egy, az Amerikai Orvosi Szövetség folyóiratban megjelent 2000-es tanulmányban követte a szívfrekvencia-visszanyerési időket, és összehasonlította őket a vizsgált személyek halálozási arányával. Ez a kísérlet azt mutatta, hogy azok a betegek, akik hosszabb ideig éltek gyógyulással, több krónikus szívbetegség és más korral összefüggő betegségek miatt halálos kimenetelűek voltak. Ha viszont a regenerálódási idõ alacsony szinten tartására törekszik, javítja általános egészségi állapotát és csökkenti bizonyos krónikus állapotok és korai halálozás kockázatát.

Átlagos visszanyerési arányok

A szívritmus visszaszerzéséhez hozzájáruló tényezők

Az izomterhelés javítása a testmozgás után

A helyreállítási arány a halálozás mutatójaként