Amikor elkezdené használni a 3. fokozatú palack mellbimbókat

Akár egy baba formula táplálkozik, vagy szivattyúzza az anyatejet egy palackból, rengeteg választási lehetőség van a palack mellbimbói között. Az üvegtáplálásra vonatkozó egyik szempont, amikor elkezdjük használni a mellbimbó magasabb fokát. Az életkor nem határozza meg pontosan, hogy mikor kell menni a 2-es stádiumból a 3. szintű mellbimbók közé, de néhány tényező a következő szintre mutat.

Minden a színpadról

A csecsemő mellbimbók különböző szakaszokban érkeznek. Ezek jelzik a lyukak méretét, és milyen gyorsan áramlik át a tej vagy formula. Általánosságban, mivel a baba idősödik, nagyobb színpadi mellbimbókkal kell ellátnia, hogy beilleszkedjen a jobb szopási képességeihez és egyre több táplálékra van szüksége. A legtöbb palack mellbimbó általános útmutatást tartalmaz a csomagról, amikor egy csecsemő valószínűleg készen áll a mellbimbók minden szakaszára. Mivel azonban a csecsemők különbözőképpen fejlődnek és különböző szükségletekkel rendelkeznek, a gyermeke már korábban vagy később is felkészülhet a 3. szintű mellbimbóra.

Okai felfelé mozdulni

Ha a baba erősen szopni kezd a 2. fokozatú mellbimbókon, és soha nem tűnik elégedettnek az áramlás sebességével, akkor lehet, hogy a 3-as fokozatú mellbimbókra lépni. A legtöbb csecsemőnek körülbelül 6 hónapos korában szüksége van a 3. fokozatú mellbimbóra. Ha a 3. fokozatú mellbimbókra vált át, és a baba úgy tűnik, hogy baj van a megnövekedett áramlással, akkor még egyszer átválthat a 2. szintű mellbimbókra.

Okai maradni

Még akkor is, ha a baba elég idős a 3-as mellbimbó számára, talán jobb lesz a 2-es szintű mellbimbóhoz tapadni, ha elégedettnek tűnik az átfolyási szinttel. Néhány csecsemő inkább a lassabb áramlást választja, és soha nem kell a 3-as mellbimbóba költözni, gyakran átváltanak egy szivacsos csészékre, amikor túl nagy a 2-es szintű mellbimbó számára. A szoptató anyák szívesebben tartják a babájukat az alsóbb mellbimbófokozatban a szivattyúzott tej vagy kiegészítő formula táplálásakor, mivel a mellek lassabban engedik fel a tejet, mint a palack mellbimbója. A szoptatott baba elkezdhetné elutasítani a lassabban folyó mellet a gyorsan folyó 3-as palack mellbimbójának javára.

Több szempont

A csecsemő túl gyorsan vagy túl lassan folyó mellbimbója növelheti a légbuborékok kockázatát, ami növeli a gázslékenységet és a kényelmetlen csecsemőt. A színpadon kívül a mellbimbóknak számos formája van, amelyek közül választhat. Ha a baba boldogtalannak tűnik az aktuális mellbimbó áramlási sebességével vagy kényelmével kapcsolatban, de nem reagál pozitívan arra, hogy a 3-as mellbimbó felé mozduljon el, próbáljon meg más formát, például ortodontikus mellbimbót vagy szögletes mellbimbót. Függetlenül attól, hogy a baba melyik palackot használja, ellenőrizze gyakran a kopás jeleit.