Ami jobb: gyantázás vagy lézeres szőrtelenítés a szőrös hajhoz?

A nők úgy tűnik, hogy soha véget nem érő törekvés a tökéletes módszer a bikini vonal eltávolítása. Az egyik legnépszerűbb és legöregebb módszer a gyantázás, amelyben a ragadós anyag rétegét felviszik a bőrre, és elhúzódnak, eltávolítják a hajat a gyökéren. De egy újabb és állandóbb lézeres szőrtelenítéssel, hogy elérje a jelenetet, sokan kíváncsiak, hogy ez jobb lehetőség. A válasz számos tényezőtől függ.

Fájdalom

A lézeres szőrtelenítés szaggató érzéssel jön, hasonlóan ahhoz, hogy a gumival a bőr felett lógott. De még mindig kevésbé fáj a gyantázástól, és ez egy kis fájdalom a fájdalommentes és szőrtelen jövőért cserébe.

Költség és idő

A lézeres szőrtelenítés meglehetősen költséges, körülbelül 200 dolláros foglalkozás a közzététel időpontjáig. A legjobb eredmény elérése érdekében hat-nyolc lézeres kezelést kell alkalmazni, 10 hét különbséggel. A MayoClinic.com szerint a “legjobb eredmények” a haj regenerálódásának 80% -kal való csökkentését jelenti. A szalon viasz körülbelül 30 dollárba kerül egy bikini vonalért, de 12-tel többszöröse, és ez 360 dollár évente, amíg azt szeretné tartani. Egy még olcsóbb megoldás egy otthoni gyantázó készlet, de szem előtt tartva, hogy gyakorlásra van szüksége, hogy ezzel megakadályozzák. Egy másik szempont az idő tényezője. Ha a lézeres szőrtelenítést választja, akkor nem fog túl sok időt tölteni egy viaszasztalon hosszú távon.

Haj regrowth

Az egyik nyilvánvaló különbség a gyantázás és a lézeres szőrtelenítés között az a tény, hogy a lézeres kezelések tartósabbak, ezért jobb, ha biztos vagy abban, hogy a választott stílus valami, amit még mindig akarsz, amikor 80 éves vagy. A haj stílusai megváltoznak. Továbbá, a szőrtelenítés nem mindig garantált – ha rossz minőségű lézert kezel rossz helyen, a lézeres kezelések nem lesznek hatásosak az összes haj eltávolításakor. Még a megfelelő lézerrel és beállításokkal is lehetséges, hogy a haj a kezelés után valamikor megnőhet, bár előfordulhat, hogy finomabb és ritkábban nő vissza, mint korábban.

Biztonság

A lézeres szőrtelenítés az FDA által jóváhagyott, de a szalonok és a gyógyfürdők nem önmaguk szabályozottak, ezért kellő gondossággal kell eljárnia a klinikánál, ahol lézeres szőrtelenítést fog kapni. Ne feledje, hogy ez viszonylag új módszer a gyantázáshoz képest, és a hosszú távú mellékhatások nem ismertek. David Goldberg, New Yorkban, Floridában és Massachusetts-ben dolgozó bőrgyógyász és Russell Kridel, a Houston-i plasztikai sebész és lézeres szakértő elmondta a Livescience-nak, hogy azt ajánlják, hogy a fogyasztók csak orvosokat és alkalmazottaikat keressék lézeres kezelésre, . Az otthon vagy a szalonban történő bikini-gyantázásnak is vannak kockázata, beleértve a fertőzést is, vagy olyan ritka esetekben, amikor a szalon gyenge higiéniai gyakorlattal, a szexuális úton terjedő betegségek összehúzódásával jár.

Mellékhatások

A lézeres szőrtelenítés közös és kismértékű mellékhatása egy kitörés, mivel a kezelés a szőrtüszőkön keresztül néhány napig nyitva marad. Az over-the-counter hidrokortizon krém vagy antibakteriális krém megakadályozhatja ezt. Bőr pigment változások, duzzanat és hegesedés is ritka lehetőségek. A gyantázó mellékhatások közé tartozik a bőrpír és a gyulladás, fájdalom, dudorok, pattanások és hízott szőrszálak. A terület pre-wax vágása, hámlás előtte és utána, és egy meleg tömörítésű pre-viasz és hideg tömörítés utáni viasz segít csökkenteni a mellékhatásokat.

A gyantázás minden bőrszín és hajszín tekintetében megegyezik, de a lézeres gyógymódok a legjobban a könnyű bőr és a sötét hajjal járnak. Ez azért van, mert a hajban lévő pigmentmolekulák elnyelik a lézersugár energiáját, elpusztítva a szőrtüszőket. Egészen a közelmúltig a lézertechnológia nem működött sötét bőrön és sötét hajon, mert a lézer energiája a bőrön és a hajon felszívja a pigmentet, ami a bőrt égesse meg, bár új gépek rögzítették ezt. De a lézeres kezelések nem működnek azokkal, akik szőke, szürke vagy fehér szőrszálakkal rendelkeznek, mert kevés pigmentük van, tehát ha ilyen típusú hajuk van, ragaszkodjon a gyantázáshoz.

Bőr / hajszín szempontjai