A valóság tv-jének hatása a tini lányokra

Miközben nem kizárólag az erkölcsi és viselkedési döntéseikért felelős, a valóságban a televízió befolyása a tizenéves lányokra tagadhatatlan. Sok tini lány néz olyan valóságos bemutatókat, amelyek dicsőítik az alkohollal való visszaélést, ösztönzik a konfrontációkat és minimalizálják a szexuális aktivitás lehetséges következményeit. A tinédzser lányok esetleg nem vesznek észre a sok show műsorolt ​​és irreális jellegét, a Kaiser Family Foundation jelentését. Vannak olyanok, akik randevú show-okat mutatnak be, amelyek egy csinos férfi körül vonzó, elfogadható bachelorettes, mint egy valóságos módja annak, hogy megtalálják a társát.

Pozitív hatások

Annak ellenére, hogy a tinédzser lányok érzékenyek a valóságra a televíziós negatív tulajdonságokkal, egyesek használhatják őket, hogy ösztönözzék őket pozitív életmódra. Miután megnézték az ellenõrzést vagy a nevetséges rémületeket, a tini lányok elkerülhetik a saját életük hasonló akcióit. Valamely valóság azt mutatja, hogy tanítanak az otthoni vásárlási folyamatról, a főzésről vagy a saját otthoni javításról. A lakóhelyiség javítása a valóságban olykor női szerepeket mutat be a férfiakkal korábban társított szerepekben, például az építőiparban vagy a “kézműves” munkákban. A tinédzser lányokat arra ösztönözheti, hogy hasonló karriereket folytassanak, és megtanulják az önellátási készségeket, a Girl Scout Research Institute felmérését találta.

Szexuális tevékenység

Tinédzser lányok azt állíthatják, hogy nem akarják a valóságsztárok viselkedését emulálni, de az idő előtti felvételek hatása negatívan befolyásolhatja őket. Sok olyan tizenéves, aki a szexuális aktivitás valóságos következményeit tanúja, megfogadja, hogy nem ugyanazokat a hibákat követi, mint a Nemzeti Kampány által a Teen és a nem tervezett Terhesség megakadályozásáról szóló jelentés. A valóságban megjelenő tinédzser anyák ösztönözhetik a fogamzásgátlót vagy az önmegtartóztatást a tizenéves lányokban. A Kaiser családalapítvány szerint azonban egyesek nagy értéket vehetnek fel a szexuális vonzerővel szemben, miután tanúi voltak szexuálisan explicit műsoroknak. A kutatók úgy döntöttek, hogy a tinédzser lányok, akik szexuálisan explicit műsorokat néznek, sokkal nagyobb valószínűséggel teherbe esnek, a Colorado Children’s Hospital jelentései.

Alkohollal való visszaélés

Amikor a valóság csillagok mutatják az alkohol leeresztését, a tini lányok emulálhatják magatartásukat. A tizenéves lányok feltételezhetik, hogy az alkohol fogyasztása fiatal korban biztonságos. Egyesek alkoholt is használhatnak, és feltételezik, hogy nem felelősek a mámoros viselkedésükért. Mások alkalmatlanok lehetnek a barátok vagy társaikkal szemben, és feltételezhetik, hogy viselkedésük elfogadható, mert a valóságban a tévésorvosok ugyanazt tették, mint a Girl Scout Research Institute beszámol.

Bizalom és testkép

A tinédzser lányok úgy érezzék magukat, hogy tudatában vannak a természetes változó fizikumának, az alacsony önbecsülésnek vagy a harci táplálkozási zavaroknak, különösen a műtétileg erősített fiatal nőknek, akik irreális testtípusokkal rendelkeznek, gyakran a versenyképes valóságos bemutatókon. A tinédzser lányok szélsőséges súlycsökkentő műsorokat láthatnak a valóság televízión, mint egészséges vagy megvalósítható módon a testsúlycsökkenésről, de az Amerikai Tanács a gyakorlatról azt sugallja, hogy túlságosan szélsőségesek.