A terhesség alatt a pepperoni evés hatásait

Lehet, hogy kétszer is meggondolja, mielőtt belevetette a pepperoni pizzát a terhesség ideje alatt. Számos negatív hatással lehet a pepperoni fogyasztásra, és ez is kockázatot jelent a magzatra. Ez a pepperoni és az alkalmazott tartósítószerek összetételének köszönhető.

A Pepperoni és sok más sózott, kikeményített hús – különösen a sertéshús termékek – tartalmaznak nitrátot és nitrit tartósítószereket. Ezek a tartósító sók a húsban levő vegyületekkel reagálnak a szekunder aminok, így a nitrozaminok nevezik a vegyületeket, magyarázza a Linus Pauling Intézet. A nitrozaminok karcinogén anyagok – a nitrátok és a nitritek rendszeres fogyasztásával összefüggésben a rák kockázatának növekedése áll fenn. Továbbá a vizsgálatok azt mutatják, hogy a nitrátok és nitritek átjuthatnak a méhlepényen, növelve a gyermekek agydaganatok kockázatát, jegyzi meg egy 1999. évi tanulmányt Dr. G. Bunin és munkatársai “International Journal of Cancer” című tanulmányában.

Míg a gyomorégés nem olyan súlyos, mint a rák, lehetséges negatív hatása a pepperoni evésnek. Várandós állapotban az emésztőrendszer működésének jelentős lelassulása tapasztalható, amelyhez a nyelőcső elválaszthatatlanul elválasztó sphincter lazulása társul. Ennek eredményeképpen könnyebb lesz gyomorégést okozni, ami a nyelőcsőből felfelé fröccsenő gyomorsavból ered. A fűszeres és zsíros ételek, köztük a pepperoni, valószínűleg gyomorégést okoznak.

Míg a pepperoni műszakilag hús lehet, valójában a legtöbb esetben kövér. Pontosabban, főleg telített zsírból áll, ami szívtelen egészség. A terhesség alatt koncentrálnia kell arra, hogy a táplálékainak többségét az egészséges ételektől alacsony hozzáadott cukrok és telített zsírok segítségével kapja meg, magyarázza dr. Miriam Stoppard “Fogamzás, terhesség és születés” című könyvében. A magas zsírtartalmú ételek, köztük a pepperoni, hozzájárulnak a túlsúlygyarapodáshoz és más egészségügyi problémákhoz.

Feltéve, hogy olyan nitrát- vagy nitrit-sót nem képes gyógyítani, amely megszünteti a rák kockázatát, valószínűleg nagyon alkalomszerűen fogyasztani. Érdemes átgondolni, hogy gyomorégés tapasztalható-e, vagy túl gyorsan fogynak-e, vagy emésztőrendszeri problémákkal járnak a pepperoni evés után. Függetlenül attól, hogy a szülészek többsége azt ajánlja, hogy a nitrát- és nitrittartalmú húsokat teljesen terhesség alatt elkerüljék, ezért fontos, hogy az összetevők címkéit gondosan olvassa el, mielőtt valamit eszel.

Félelmetes körülmények

Kellemetlen hatások

A zsírveszély

Egészséges Pepperoni a Moderációban