A teljes kiőrlésű palacsinta kalóriáit

A teljes kiőrlésű palacsinta egészséges étrendbe illeszkedik, de a fogyasztást egy vagy két palacsinta korlátozza. Használjon teljes búzalisztet, mert több rostot és fontos tápanyagot tartalmaz.

Összeg

A Food.com recept teljes búzasaláta esetében teljes kiőrlésű lisztre, sütőporra, sóra, mézre, olajra, írásra és tojásra szólít fel. Ha ezt a receptet használja, egy palacsinta 270 kalóriát tartalmaz. Ha két palacsintát eszel, akkor 540 kalóriát, 27 százalék kalóriát veszel fel, amelyet naponta egy 2000 kalóriás étrendben kell fogyasztania. Adjunk hozzá két csésze vajat és 2 evőkanál. A juharszirup, és teheti meg 144 több kalóriát, ami a 34 százalékát a napi kalória allokáció.

Táplálás

Ha az Food.com receptet használja, akkor egy palacsinta 3,7 g zsírt tartalmaz, amelyből 2,5 g telített. A palacsinta 108 mg koleszterint, 573 mg nátriumot, 250 mg káliumot és 52 mg magnéziumot tartalmaz. Körülbelül 9 g fehérjét és közel 30 g szénhidrátot tartalmaz, amelyből 3,6 g rost és 7,5 g cukor.

tippek

A kalóriák csökkentése érdekében a palacsintákat csökkentett zsírtartalmú tejjel készítsük. Helyettesíti a vaj almát, javasolja a MayoClinic.com. Keressen olyan recepteket, amelyek a tojásfehérjét helyettesítik a teljes tojás helyett a koleszterinszint korlátozására. Tegye fel a palacsinta könnyű szirupot, és ne adj hozzá vajat. Keressen szirupokat, amelyek nem tartalmaznak magas fruktóz kukorica szirupot. Vagy helyezze a palacsinta gyümölcsöt helyett.