A táplálkozás és a rost a borsóban

Talán jobban tudjátok, mint a szarvasmarha vagy a feketemeztelen borsó, de a tömör borsó egyfajta bab, amelyet gyakran megtalálnak a déli főzésben. A tömeges borsó hozzáadása az étrendhez segít növelni a tápanyagbevitelt. Nemcsak a bab jó rostforrás, hanem gazdag fehérje-, magnézium-, folsav- és B-vitamin-ellátást is tartalmaz.

Jó kalóriaforrás

Amikor az egészséges táplálkozásról beszélni akarsz, minden kalóriatartást meg akarsz csinálni, és ez azt jelenti, hogy több tápanyag-sűrű ételeket kell fogyasztanod, mint a tömör borsó. A mindössze 80 kalóriával egy 1/2-csésze főtt szolgálatban a tömeges borsó számos nélkülözhetetlen tápanyagot biztosít, amelyekre jó egészségre van szüksége, viszonylag kevés kalóriát tartalmaz. Ha több babot vagy más, tápanyag-sűrű ételeket tartalmaz a táplálkozásod, akkor jó az egészség javítása.

Magas szénhidrogén és szálas

A főtt borsó 1/2-csésze adagja 17 gramm szénhidrátot és 4 gramm rostot tartalmaz. A szál egy olyan típusú szénhidrát, amelyet a szervezet nem képes megemészteni. A legtöbb amerikai nem felel meg a javasolt napi szál igényeinek 20-30 gramm, szerint a Harvard School of Public Health. A rostok olyan élelmiszerekben, mint a borsó, segítenek az éhség és a vércukorszint szabályozásában. Ha több rostot kap a táplálékban, nem csak segít a súly kezelésében, hanem csökkentheti a szívbetegség és a cukorbetegség kockázatát is.

Protein és zsír

Hüvelyeseként a tömeges borsó jó fehérjeforrás és egészséges alternatíva a húsfehérjékhez. A 1/2-csészes főzött borsócsésze 2,6 gramm fehérjét és 0,3 gramm zsírt tartalmaz. A tömeges borsó azonban nem tartalmaz minden esszenciális aminosavat, tehát nem teljes fehérjeforrás.

B Vitaminok

A tömör borsó számos B-vitamint tartalmaz, köztük tiamint, riboflavint, niacint és folsavat. A B-vitaminok olyan vitaminok egy csoportja, amelyek segítenek a szervezetnek az étkezésből származó energiából kivonni. A tömeges borsó különösen jó forrása a folsavnak, 104 mikrogramm / 1 csésze adagonként. A gyermektáplálkozási korú nőknek megfelelő mennyiségű vitaminra van szükségük a születési rendellenességek megelőzésére.

A főzött borsó 1/2-csésze adagja 43 milligramm magnéziumot tartalmaz, amely a napi érték több mint 10 százalékát teszi ki. A magnézium olyan ásványi anyag, amely számos funkcióhoz szükséges, beleértve a vérnyomást és a vércukorszintet. Szükséges továbbá a fehérje előállításához és az idegek és az izmok megfelelő működéséhez.

A magnézium forrása