A legjobb folyadékokat inni, ha cukorbeteg

Amikor cukorbetegek vagyunk, ügyeljünk arra, hogy ne csak az ételeket fogyasztjuk, hanem arról is, hogy mit iszunk. A cukorbetegek számára sokféle ital biztonságos, de sokan nem. Válassza ki a nem megfelelő típusú italt, és a magas vércukorszint miatt komplikációkat tapasztal. Ahhoz, hogy egészséges maradjon, tartsa be a legjobb folyadékok listáját, amikor otthon, munkahelyen és utazás közben is otthon van.

Szüneteltetni

Az American Diabetes Association azt javasolja, hogy a cukorbetegek elkötelezzék magukat olyan italok fogyasztása mellett, amelyeknek nincsenek kalóriáik vagy nagyon alacsony a kalóriát adagonként. A legegészségesebb választás a víz, amely nem tartalmaz kalóriát és ideális hidratáló forrást jelent. Az egészséges italok, amelyekből megfontolhatjuk, hogy étkeztetési tervet adjanak hozzá, nem cukrozott teát, édesítetlen kávét, diétás üdítőitalokat és alacsony kalóriatartalmú italokat, például szódavizsót és zöldséglevet tartalmaznak. Az alacsony zsírtartalmú tej és a 100 százalékos gyümölcslé szintén biztonságos, de jegyezze meg az egyes italok kalóriáit és szénhidrátjait, és kövesse ezeket az információkat az étkezési tervben.

Spice Up Your Water

Ha elsősorban vizet inni, de törekszik a változatosságra, finoman változtasson az italválasztékon. Ahelyett, hogy sima vizet használna, adjunk hozzá egy pár friss citromt vagy mészet. Ez megváltoztatja az ízt, anélkül, hogy jelentősen növelné az ital kalóriaértékét. Vigyázzon más alternatívákra, mint például néhány hámozott, friss gyömbér, szelet uborka vagy akár néhány, kockára vágott menta levelek.

Keresse meg a mesterséges édesítőszereket

Ha egy édes, ízletes italra intenzív vágyakozásra vágyik, ne adjon be egy üdítő ital fogyasztását. Ehelyett választhat egy diétás változatot, amelyet édesítőszerrel, például aceszulfám-káliummal, aszpartámmal vagy szukralózzal édesítenek. A szeszes italok és a gyümölcslevek hosszú listája tartalmazza ezt az édesítőszert, és ennek eredményeként nincsenek kalóriák vagy alacsony adag kalória adagonként. Az ADA megállapítja, hogy a mesterségesen édesített italok nem tartalmaznak szénhidrátot, és nem emelik fel a vércukorszintjüket.

Legyen intelligens alkoholválasztás

Egy baráti éjszakán át, nem feltétlenül kell tartózkodnia az alkoholtól. Bár az italok, például a víz vagy a szódabikarbódhoz illő anyagok ideálisak, az ADA azt állítja, hogy sok cukorbeteg számára biztonságos, ha alkoholt fogyasztanak, ha csak mérsékelt mennyiséget fogyasztanak. A nőknek naponta csak egy adag alkoholt kell tartalmazniuk, és a férfiaknak legfeljebb két alkoholtartalmuk van. Egy adag 12 uncia sört, 5 uncia bor vagy 1,5 uncia szeszes ital, például rum vagy vodka. Ha vegyes italt fogyaszt, győződjön meg róla, hogy a keverő alacsony a kalóriákban. Például keverje össze a rumot étrenddel a szabályos cola helyett. Kerülje az alkoholfogyasztást, ha a gyomra üres, és konzultáljon orvosával annak biztosítására, hogy az alkohol biztonságban legyen.