A kacsa egészséges enni?

A kecskehús gazdag ízével és lédús szájjal élvezheti az ajánlott fehérjetartalmú ételeket – egy olyan élelmiszercsoportot, amely hús, tojás, bab és dió. Minden 3,5 uncia adag jelentős mennyiséget jelent a javasolt napi fehérje kiszolgáló méretének a nők számára és 58 százalék a férfiak esetében, az USDA app étrendi irányelvei szerint napi 5-5,5 uncia nőknek és 6,5 uncia férfiaknak. A kacsa egészséges táplálékot ad, és számos olyan tápanyagot tartalmaz, amelyek fontosak a szövet működéséhez.

A kacsahús segít a fehérjebevitel növelésében. A többi húshoz hasonlóan a kacsa teljes fehérjét biztosít, ami azt jelenti, hogy az aminosav profilja magában foglalja mindazokat az aminosavakat, amelyekre szüksége van az étrendben. Minden 3,5 dkg adagolt – nyers – háziasított kacsahús, a bőrt eltávolítva, 18 gramm fehérjét tartalmaz. A fehérje támogatja az immunrendszert, segít fenntartani a szöveteket és megőrzi bőrét erős és egészséges.

A kacsahús felvétele a táplálkozásba növeli az ásványi bevitelt is – ez különösen gazdag szelént és cinkforrást jelent. Mindkét ásványi anyag szerepet játszik az enzimfunkcióban, és aktiválja az egészséges sejtes anyagcseréhez szükséges enzimeket. A cink is növeli az immunrendszert, míg a szelén segít a pajzsmirigy működésének megfelelő működésében. A kacsahús minden 3,5 dkg adagja 1,9 milligramm cinket tartalmaz – a javasolt napi bevitel 17 százaléka a férfiaknál és 24 százalék a nőknél -, valamint 14 mikrogramm szelén vagy napi bevitelének egynegyede.

Add hozzá a kacsa a diéta, és akkor is élvezni az egészségügyi előnyeit vitamin tartalmát. Minden adag kacsa tartalmaz 1,6 mg B-5 vitamint vagy pantoténsavat – a javasolt napi bevitel 32 százaléka -, valamint 0,4 mikrogramm B-12-vitamin, vagyis a B-12 17 százaléka minden nap . Mind a B-5, mind a B-12 vitaminok támogatják az idegrendszer működését – a B-5-vitamin segít az idegszignalizációban szerepet játszó vegyi anyagoknak, míg az Ön étrendjében elegendő B-12 vitamin megvédi az idegkárosodástól.

Még a bőr eltávolításával is, a kacsahús nagy mennyiségű zsírt tartalmaz – 6 gramm zsírt és 2,3 gramm telített zsírt tartalmaz adagonként. Annak érdekében, hogy a kacsa annyira sovány legyen, győződjön meg róla, hogy bőrmentes, főzés előtt vágja le a látható zsírt, és ne töltsön több olajat a sütés során. Tálaljuk a kacsa egészségesebb oldalain – a pirított kel és pörkölt cékla keveréke vagy pörkölt sárgarépa és paszternák keveréke egészíti ki gazdag ízét. Győződjön meg róla, hogy alaposan elkészíti a kacsa is – amíg el nem éri a belső hőmérsékletét, amíg el nem éri az élelmiszer-hordozó betegséget – javasolja az Élelmiszer- és Gyógyszeradminisztrációt.

Teljes fehérje

Cink és szelén

B-5 és B-12 vitaminok

Megfontolások és főzési tippek