A garnélarák egészséges az étrend?

A diéta fehérje több száz lehetőségével a garnéla húsos textúrájú választékot kínál finom ízzel. Mind hideg, mind melegben felszolgált sushi, sütőtök, szendvicsek és levesek garnélarákját használhatja, és vajas vagy koktél mártással egyszerűen meg is eszik. A legtöbb ember számára a garnélarák része lehet az egészséges táplálkozásnak, és alacsony higanytartalma vonzó választást jelent. Ha azonban meg kell figyelnie a koleszterint, akkor érdemes figyelembe venni az alacsonyabb koleszterinszintű tengeri étrendet.

A garnélarák 84,2 kalóriát tartalmaz 3 oz-os mennyiségben. Főtt rész. A legtöbb kalória ebben a tenger gyümölcse fehérjéből származik, egy kis adag zsírból származik. A garnélarák adagja csak 0,9 g zsírt tartalmaz, és 0,2 g zsírt tartalmaz telített zsírból. Korlátozza a telített zsír étrendjét napi 22 grammra vagy annál kevesebbre. A rák 165,8 mg koleszterint is tartalmaz adagonként, ami meghaladja a javasolt 300 mg-os határérték felét. Míg a telített zsír és a koleszterin gyakran felelős az eltömődött artériák kockázatának növeléséért, más tényezők is szerepet játszanak, beleértve az életmódodat és a genetikai hajlamot a szívbetegségekre. Azonban a garnélarák omega-3-at is tartalmaz, zsírsav, amely segít megelőzni vagy csökkenteni a szívbetegségek és egyéb egészségi állapotok – például a cukorbetegség – kockázatát.

Az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma hetente két hal vagy tenger gyümölcstevékenységét ajánlja. A garnéla adagja 17,8 g fehérjét tartalmaz. Ez az összeg a 46-56 g fehérje jelentős részét teszi ki, amelyet naponta meg kell fogyasztania az immunrendszer megerősítéséhez, a sovány izomrostok előállításához és az energia előállításához. A garnélarák beillesztése az étrendbe, ha nő vagy, hogy csökkentse a koszorúér-betegség kockázatát. A “Circulation” folyóirat 2010. augusztusi számában végzett tanulmány egy magasabb fehérjefogyasztást mutat a tenger gyümölcseiből, beleértve a garnélarákot is, és alacsonyabb esélye van a kardiovaszkuláris problémák kialakulásának a 30 és 55 év közötti korú nők körében.

A rák a B-12 vitamin jó forrásaként szolgál, a napi ajánlott bevétel 21,1 százalékával. A garnélarákban található B-12 vitamin hozzájárul az idegek működéséhez. A garnélarák adagja a B-6 vitamin, az E-vitamin és az A-vitamin mindössze 10% -át biztosítja naponta, így a garnélarák jó választást jelent a látás és a bőr javítására.

Egyél egy rákos rákot, és a szelén közel felét fogyasztja naponta. A szelén fontos szerepet játszik a pajzsmirigy megfelelő működésében és antioxidáns védelmet nyújt. Az egyik adag garnélarák 14,6 százalékot tartalmaz a vasból és 11,6 százaléka a foszfornak, amelyet étrendje minden nap igényel. Ezenkívül a cink és a réz napi ajánlott bevitelének körülbelül 8 százalékát veszi igénybe.

Míg a garnélarák alacsony higanyt tartalmaz, ez a tenger gyümölcse még mindig tartalmaz egy kis mennyiségű potenciálisan veszélyes szennyező anyagot. Határozza meg fogyasztását 12 oz-ra. A garnélarák hétnapos időszakban, hogy elkerüljék az egészségügyi problémákat. Győződjön meg arról, hogy nem fogyasztanak nyers vagy alulgarházott garnélarákot, mivel ez élelmiszer-eredetű betegséghez vezethet.

Kalóriák és zsír

Fehérje

Vitaminok

Ásványok

Egészségügyi aggodalmak